בת חודשיים וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת חודשיים וחצי
    שני
    08/11/2011

שלום,
    בתי בת חודשיים וחצי, ילדה מקסימה וחייכנית. הקפדתי לשים אותה על הבטן כמה שניתן (אין לה הרבה שעות ערות היא ישנה כמעט כל הזמן) ואין לה התנגדות , היא גם ילדה חזקה בסך הכל, מרימה ראש יפה מגיל שלושה שבועות ויכולה להיות על הבטן בלי להתלונן אם שום דבר לא מציק לה במשך 20 דק' ויותר.
    שני דברים ברשותכם,
    1. מגיל חודש היא מתהפכת מהבטן לגב, ברור לי שזה לא רצוני, האם זה צריך להדאיג שהיא 'נופלת' כך? ואיך אני אדע מתי היא נופלת ומתי זה רצוני? זה קורה בעיקר כשאני מכנסת לה את הידיים ואז היא מתהפכת.
    2. הרבה פעמים שהיא על הבטן היא 'זולגת' לצדדים עם הידיים, ולא תמיד מכנסת בעצמה את הידיים. האם זה תקין? האם לעזור לה באיזושהי דרך?

תודה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת חודשיים וחצי

הוספת תגובה

• בת חודשיים וחצי - תגובה

דבי גרוס דולב
    08/11/2011

הי שני
    התהפכות מהבטן לגב בגיל זה היא אכן לא רצונית ברוב המקרים. לפעמים הדבר נובע מאיבוד שיווי משקל, קושי בשכיבה על הבטן ובמקרים רבים נובע הדבר מהקשתה גדולה מידי של הגב, למקרים האלה כדאי לתת את הדעת. הדרך לדעת אם בזה מדובר היא בהתבוננות על התינוקת בעת שכיבה על הבטן- האם הרגליים שלה מתרוממות באוויר כשהיא שוכבת על הבטן? האם הראש תמיד למעלה או שהיא יודעת לנוח ולהניח אותו על הרצפה? האם הגב שלה נטוה להיות מוקשת בעת שכיבה על הבטן?
    אשמח לדעת על מנת להמשיך לענות על שאלותייך..
    תנוחת "אווירון" בזמן שכיבה על הבטן היא מצב נורמלי כל עוד התינוק יודע גם לצאת מתנוחה זו ולשהות בשכיבה נינוחה על הבטן. אם ביתך נמצתא רוב הזמן בתנוחת אווירון יכול להיות קשר בין זה לבין הנטייה להתהפך ולהקשית את הגב.
    אני פה לשאלות נוספות בשמחה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות

שני
    09/11/2011

תודה על התגובה המהירה
    אין לה תנוחת אווירון (שאני מכירה היטב מאחיה הגדול), היא כל חייה הצעירים על הבטן וגם ישנה כך. היא יודעת להניח את הראש ולנוח. הנפילה שלה הצידה נראית כמו נפילה של הראש לצד שגוררת אחריה את הגוף. הזליגה של הידיים לצדדים מטרידה אותי, למרות שאם היא רוצה מדי פעם אני כן רואה אותה מכנוסת אבל לא הרבה.
    האם יש תרגילים לעשות איתה? היא באמת יכולה להיות על הבטן זמן רב יחסית כל עוד היא ערה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות - תגובה

דבי גרוס דולב
    09/11/2011

הי שני
    התרגול הטוב ביותר לידיים שאינן בקו האמצע היא השכבות מרובות על צידי הגוף.
    משכיבים את התינוקת על צידה תוך קירוב של מרפק וברך עליונים כך שהגוף יהיה מכונס וכדי להשהות שם מוסיפים טפיחות ומגע עמוק על צידי הגוף. שהייה מרובה בתנוחה זו מלמדת את הידיים לבוא לקו האמצע ואת הכתפיים להרפות ולהתעגל.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו