מציצת אצבע תוך כדי משיכת שיער

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מציצת אצבע תוך כדי משיכת שיער
    לילך
    15/11/2011

שלום רב.
    ביתי בת שנה ו 7 חודשים, מוצצת אצבע מגיל חודשיים בערך. בחודשים האחרונים היא צירפה לאצבע הרגל מגונה. היא נוהגת לקחת פלומת שיער מהקוקו שלה (יש לה שיער מאוד ארוך יחסית לגילה) ומחזיקה את השיער בין האצבעות כשתוך כדי האגודל בתוך הפה. מדובר בילדה מאוד פיכחית שמבינה כל מה שמדברים אליה וגם יש לה כבר אוצר מילים ממש מכובד. ניסיתי הכל כדי למנוע ממנה לעשות זאת; לאסוף את השיער חזק, קוקיות, צמות וכו׳. כלום לא עוזר, היא מצליחה לפרום כל דבר שאני עושה לה. הדבר התחיל להטריד אותי מכמה סיבות; 1) אני פוחדת ששיער ייכנס לפה ויהיה לה ״בלאגן בבטן״. 2) אני מוצאת קרחות בקרקפת שנגרמות ממשיכת השיער שלה (בבוקר כשהיא מתעוררת אני מוצאת מלא שיערות על המיטה ועל הבגדים שלה).
    הפתרון שחשבתי עליו הוא לספר אותה אבל חבל לי על השיער היפה שלה. חשבתי שתספורת ״תחסל״ את ההרגל אבל זאת חייבת להיות תספורת מאוד קצרה כדי שהיא לא תוכל לקחת שיער לפה.
    האם נתקלת בתופעה כזו? האם החששות שלי מוצדקים? האם יש רעיון לפתרון נוסף?
    תודה מראש, לילך.

נשלח מה-iPhone שלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מציצת אצבע תוך כדי משיכת שיער - תגובה

דבי גרוס דולב
    15/11/2011

הי לילך
    אני לא מכירה את התופעה הזאת ספציפית אבל מכירה פעולות אחרות של ילדים להרגעה עצמית, חלקן מטרידות. אני מבינה את המצוקה שלך אך לצערי לא יכולה לעזור שכן מדובר בתחום ההתנהגותי, בו אינני עוסקת. אנא נסי להתיעץ בפורום של פסיכולוגית התפתחותית, מקווה שתקבלי עזרה מתאימה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו