איך לעודד הליכה עצמאית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך לעודד הליכה עצמאית
    טלי
    29/11/2011

שלום רב,
    יש לי תינוקת בת שנה ושלושה חודשים.
    היא עדיין לא הולכת לבד.
    היא אוהבת ללכת כשמחזיקים לה את שתי הידיים. פחות מתלהבת כשנותנים לה רק יד אחת, אבל מנסה ללכת בכל זאת עם כי לא ממש ביציבות. ברגע שעוזבים לה את היד היא מיד צונחת על הרצפה.
    כמה פעמים כן הצליחה לעמוד לבד, כשלא שמה לב שעזבו לה את היד.
    צריך לציין שהיא מאוד פעילה פיזית: זוחלת, נעמדת, מתכופפת, הולכת לבד עם רהיטים וכו'...

נראה שהיא כבר יכולה לנסות לבד, אבל מפחדת אולי. איך אפשר לעודד אותה לנסות לעמוד וללכת לבד ??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך לעודד הליכה עצמאית

הוספת תגובה

• איך לעודד הליכה עצמאית - תגובה

דבי גרוס דולב
    30/11/2011

הי טלי
    אנו מצפים להליכה עצמאית עד גיל שנה וחצי ולכן ביתך לא נמצאם בעיכוב ולא נדרשת התערבות כרגע. מדובר בשלב מאוד חשוב, עדין ודרמטי בהתפתחות התינוק ולפעמים לחץ ההורים משפיע על התהליך. נשמע לי שביתך כבר ממש קרובה להליכה עצמאית וכל שנדרש הוא עוד קצת אומץ, אותו לא תוכלו להעניק לה אלא לחכות עוד קצת בסבלנות. אני כן יכולה לייעץ לא להרבות בהולכת ידיים שכן הדבר גורם לילדה להשען עליכם ולבכך לעקב את פיתוח מיומנות שיווי המשקל העצמאי. כשאתם כבר מולכים אותה כדאי לעשות זאת כשידיה בגובה המותניים שלה ולא גבוהות מזה על מנת לאפשר לה תרגול שיווי המשקל.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו