מתי תינוק מביט ועוקב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתי תינוק מביט ועוקב
    כרמית
    05/12/2011

שלום,
    יש לי ילד מקסים ומתוק עם PDD (אוטיזם) בן 4. לפני חודש וחצי ילדתי את נאמבר 2 - גם כן מקסים ומתוק, אך מטבע הדברים, אני קצת (הרבה) חוששת שגם הוא ילך בעקבות הראשון ויאובחן על הרצף.

שאלתי היא: מתי התינוק אמור ממש להסתכל ולעקוב אחרי ההורה? לעקוב הכוונה - בלסובב את הראש ולחפש את ההורה כשהוא הולך לצד אחד ולסובב את הראש שוב כשהולכים לצד שני.

התינוק שלי (בן חודש וחצי כאמור) עוד לא עושה זאת - לעתים עושה אבל רק לצד אחד, ואין לי מושג אם הוא כבר אמור לעשות זאת או לא.

בנוסף, הוא גם לא ממש מסתכל עלי, אלא אם כן אני שמה אותה בתנוחה מסויימת וגם לא תמיד. הוא כבר מחייך אבל המבט שלו לא ממש ממוקד בי. עושה רושם שהתמונות בבית - או יותר נכון המסגרת של התמונה, החלון והאור הרבה יותר מעניינים אותו מאשר הפנים שלי.

האם כל מה שתארתי תקין לגיל זה? עד מתי כל זה נחשב ללא תקין?
    בתודה מראש,
    אמא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתי תינוק מביט ועוקב

הוספת תגובה

• מתי תינוק מביט ועוקב - תגובה

דבי גרוס דולב
    05/12/2011

הי כרמית
    אני מבינה את דאגתך..
    תינוק אמור לעקוב אחר חפצים ולהיות יותר מודע לסביבתו הקרובה עד גיל 3 חודשים ולכן כרגע אין מקום לדאגה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנו עם אותן הדאגות

ודים
    29/12/2012

שלום כרמית,

גם לנו ילד גדול בן 9 שהובחן כ PDD, וילדה בת 5.5 שהיא "בסדר".
    לפני חודש וחצי נולדה לנו תינוקת ואנו מאוד מודאגים שהיא לא מסובבת את הראש או אפילו את העניים אלינו.יחד עם זאת היא מגיבה בצורה תקינה לטריקות דלת או רעשים פתאומיים חזקים.

לפי תאריך המודעה כבר חלפה שנה.
    תוכלי לשתף אותנו אם הכל היסתדר ואם כן אז מתי?

הרבה בריאות לילדייך.

תודה

ודים (אבא של עדן)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו