תינוקת בת 4 חודשים -אמא מודאגת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת 4 חודשים -אמא מודאגת
    לין
    10/12/2011

שלום רב,
    התינוקת שלי בת 3 חודשים ושבועיים- תינוקת מקסימה-מחייכת לכולם ומפטפטת הרבה. מזהה את עצמה במראה ומחייכת אל עצמה עד כדי השמעת קולות דקים וגבוהים, מושיטה ידיים לצעצועים, מושיטה ידיים כשאני מחזיקה אותה ומחזיקה דברים-היא מושיטה אליהם יד ומנסה לתפוס אותם,יכולה להיות הרבה זמן על הגב ולשחק באוניברסיטה,מושכת ידיים לדברים שמסביבה ומחזיקה אותם, תולשת לי את השערות,האוזניים והאף חחחחח נוגעת לי הרבה בפנים,הבעיה הגדולה שלה - איננה מסכימה להיות הרבה על הבטן, ואני דיי מודאגת כי שמעתי שמי שלא נוח לו על הבטן לעולם לא יזחל. אני שמה אותה הרבה פעמים ביום על הבטן- היא מסכימה רק 2 דקות עד 5 מרימה את הראש יפה מאוד אך לא להרבה זמן וישר מתחילה לבכות, אני מנסה לשים לה צעצועים ולדבר איתה-אך ולשווא!! נראה לי שהיא קצת עקשנית! כשהיא רוצה- היא יכולה יותר זמן- פעם היא הייתה על הבטן כ 12 דקות בלי להתלונן ופעם 2 דקות שכולה התלוננות. אני ל יודעת מה לעשות. כלומר, התינוקת ממש ממש חמודה מסתכלת על כל דבר, ומתבוננת בריכוז, הראש שלה ממש יציב,כלומר הגוף מחזיק טוב מאוד את הראש,יש לה תמיכה טובה לראש,אך מה הבעיה עם הבטן? כמה זמן יחל שיפור? ואם לא חל שיפור איך היא תזחל?האם זה יפגע בהתפתחות שלה? אנא עזרו לי, אגב,אני נפגשתי פעם אחת עם מורה להתעמלות בגן שבו אמא שלי עובדת-היא אמרה ש10 דקות על הבטן לגיל של הבת שלי מספיק ביום ולא עשר דקות רצופות, והיא נתנה לי כמה תרגילים לעשות ואני עושה אותם - אך עדיין התינוקת שלי מתלוננת ובוכה. לפעמים אני נורא מתעצבנת ונותנת לה לבכות ועוזבת אותה לכמה דקות. זה לא שאני אמא רעה,אך אני רוצה שהבת שלי תתרגל להיות על הבטן.
    מחכה לתשובה בהקדם,
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תינוקת בת 4 חודשים -אמא מודאגת - תגובה

דבי גרוס דולב
    11/12/2011

הי חוה
    שכיבה על הבטן אכן חשובה להתפתחות התינוק ומהווה את בסיס ההתפתחות אבל..
    להגיד שתינוק שלא שוכב על הבטן לעולם לא יזחל- זה קצת מוגזם!
    כל מה שכתבת על היכולות של ביתך אינו שייך ליכולת לשכב על הבטן. תינוק יכול לעשות הרבה דברים אבל עדיין בעל קושי בשכיבה על הבטן.
    בפורום זה תוכלי למצוא תרגילים רבים לשיפור השכיבה על הבטן, אני ממליצה לתרגל תרגילים אלה מספר פעמים ביום ובאינטנסיביות ולחזור ולספר אם יש התקדמות.
    אם לא יהיה שיפור יהיה צורך לתת על זה את הדעת בצורה אחרת, אולי לא דרך האינטרנט אבל אין צורך להלחץ ולחשוב מחשבות מרחיקות לכת.
    אני פה לשאלות נוספות.

בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו