התפתחות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות
    אורלי
    03/02/2008

שלום
    בני בן 6 וחצי חודשים אינו מתהפך או זוחל או יושב, על הבטן הוא לא מוכן להיות תוך דקה הוא ממש בוכה חזק ובשבועות האחרונים הוא גם כל הזמן רוצה ידיים הוא נורא אוהב לשבת בסלקל או שמושיבים אותו אבל אני פוחדת שזה אסור ומשתדלת לא לעשות זאת אית אפשר לדעת אם יש לו בעיה או שזה ענין של זמן , עד לפני חודשיים בערך הוא היה מתהפך מהבטן מגיל חודש ואמרו לי שזה לא רציונלי מה לעשות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות

הוספת תגובה

• תינוק בן חצי שנה

שירי קאשי
    03/02/2008

הי אורלי,
    תינוק בגיל של בנך כבר אמור שכב בנוחות על הבטן ולהיות לפחות בהתחלה של התהפכויות. לגבי התיישבות וזחילה זה עדיין לא עיכוב. תינוק בגיל הזה שעדיין לא שוכב על הבטן, קיים אצלו קושי תנועתי אשר מונע ממנו את השכיבה על הבטן ובכך מעכב גם את שאר ההתפתחות המוטורית כיוון שהיא קורית בעת השהיה על הבטן.
    בגלל שהתינוק שלך כבר יחסית גדול סביר להניח שתתקלי בקושי רב לערסל אותו ולתרגל איתו כמו שעושים עם תינוק קטן יותר, ולכן אני ממליצה בחום לעבוד צמוד עם מדריכת התפתחות תינוקות שהיא מנוסה ותדע לתת את המענה הנכון ולמצוא את הפתרונות לקושי שלו מבלי שהוא יצטרך להגיע לבכי שאת מתארת.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שירי ודבי תודה על התשובה

אורלי
    04/02/2008

היי שירי ודבי תודה רבה על התשובה שלכן אבל נראה לי שאולי לא ממש הסברתי את החוסר רצון מלהיות על הבטן לדעתי הוא פינוק של התקופה האחרונה בה חלה בני והיה הרבה על הידיים ולכן הוא בוכה גם על הגב אבל שהוא נמצא על הגב הוא כן מסתובב לצדדים אך בלי להתהפך ועל הבטן הוא מרים ראש יפה אבל לא מוכן להיות יותר מכמה דקות וגם שם הוא נשכב על הצד ומניח ראש יפה לצד האם יש איזה שהם תרגילים שאוכל לעשות איתו תודה על העזרה אורלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתגובתי - אורלי

אורלי
    04/02/2008

אתם לא מאמינות בזמן שאני רושמת לכן את התשובה בני התהפך בפעם הראשונה מהבטן לגב תודה רבה לכן על העזרה ואם תוכלו לומר לי על איזה תרגילית לעבוד איתו שוב אשמח תודה אורלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהפכויות

שירי קאשי
    04/02/2008

הי אורלי,
    ראשית מזל טוב !!!
    בשלב זה חשוב שחוויות ההתהפכות יהיו טובות כדי שימשיך בתהליך ועדיין חשוב לעבוד על השכיבה על הבטן (כאשר הגעה לנינוחות על הבטן תתרום גם להתהפכויות ולכל המשך ההתפתחות המוטורית).
    בינתיים כדי לעזור לשכיבה על הבטן חשוב ללמד אותו לעגל את הגב ולהרפות את בית החזה. את יכולה כשהוא שוכב על הגב, להגביה את אגנו על השוק שלך ובתנוחה זו לתת לו המון מגע עמוק (שפשופים, טפיחות) באזור בית החזה. בנוסף את יכולה להניח את כפות ידייך על הצלעות ולהניע אותן מעט למעלה ולמטה וכן באלכסון. בנוסף בתנוחה זו כשהרגליים למעלה לתת לו לשחק עם צעצוע כך שידיו יהיו בקו האמצע וגבו יתעגל עוד יותר.
    היכולת להרים את הרגליים חשובה גם ליכולת להתהפך מהגב לבטן.
    בנוסף מספר תרגילים לשיפור התנועתיות לצורך התהפכויות:
    1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתו, לשנות את האופן בו מחזיקים אותו בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתו.
    2.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
    3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
    4.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליו תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שירי תודה

אורלי
    08/02/2008

היי שירי
    תודה רבה על העזרה והיעוץ אני אנסה איתו את התרגילים מקווה שזה יעבוד ושוב תודה על הכל
    אורלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאורלי

דבי גרוס דולב
    03/02/2008

הי אורלי ושבוע טוב
    בגילו של בנך אנו כבר רוצים לראות שכיבה נינוחה על הבטן, הרמת ראש ולפחות סימנים של התהפכות. אם אין עדיין את כל הנ"ל, סביר להניח שיש משהו שגורם לעיכוב, אפילו תבנית תנועתית משובשת שנטמעה בגוף ושיש צורך בהכוונה.
    ישיבה מרובה בסלקל איננה מומלצת כי היא גורמת לתינוק לרצות ולהתרוממם דרך שרירי הבטן להתיישבות.
    מכיוון שיש עיכוב "מצטבר" ומכיוון שכל שלב התפתחותי קשור לזה שלפניו, הייתי ממליצה על איבחון ושיעור לקבלת כלים לסייע לבנך לעקוף את הקשיים ולקבל כלים נכונים להתפתחות.
    אשמח לעזור ביעוץ טלפוני או בפגישה פרטית
    בהצלחה רבה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו