התהפכות גב- בטן וזחילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התהפכות גב- בטן וזחילה
    ורד
    04/02/2008

יש לי תאומים בני 7 חודשים כמעט. הראשון- מתהפך בטן-גב מסתובב על המזרן יפה ומגיע אפילו לרצפה, מנסה למשוך עצמו קדימה כדי לגעת בצעצוע מסוים אולם ללא הצלחה. השני- מתהפך בטן-גב וכאשר רוצה להתבפך בחזרה הוא עושה חצי משימה ונעצר ממש על הציר כשהוא נשען על הצד והרגליים למעלה. גם הוא מסתובב וזוחל לאחור על הגחון, נכנס מתחת לשולחן וכו'. בנוסף הוא מנסה לזחול בכך שהוא מרים את הישבן למעלה ומנסה להכניס את הרגל פנימה ואז הוא פשוט מרים את כל החלק של הישבן והרגל הימנית או השמאלית למעלה . רציתי לדעת אילו תרגילים ניתן לעזור להם להתהפך לבטן בחזרה ואיך לעזור להם להתחיל לזחול? אשמח לקבל תשובתך בהקדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התהפכות גב- בטן וזחילה

הוספת תגובה

• תגובה לורד

דבי גרוס דולב
    04/02/2008

הי ורד
    אכן חשוב ללמוד להתהפך מגב לבטן לפני שמשתכללת הזחילה.
    1. בשכיבה על הגב הגביהי את הרגליים של התינוק ועשי נהברות משקל מצד לצד.
    2. חברי יד ורגל של אותו צד, כך ששתי ידיים ושתי רגליים מוחזקות בידייך וגלגלי את התינוק מצד לצד על הרצפה.
    3. השתמשי במוטיבציה כדי לגרום התהפכות: השכיבי את התינוק על צידו, החזיקי את רגלו העליונה עם ברך לכיוון הרצפה ועם צעצוע אהוב נסי לגרות את היד העליונה כך שתוביל להתהפכות.
    4. גלגלי הרבה מגב לבטן ע"י קעפול של הברך והובלה של בגוף הצידה עד התהפכות.

לגבי זחילה, לא הייתי מעודדת זחילה עד שלא תהיה התהפכות חופשית לשני הצדדים כדי שיעברו כל שלב בהתפתחות בצורה טובה ויסודית.
    שיהיה בהצלחה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהגב לבטן

שירי קאשי
    05/02/2008

הי ורד,
    אני רוצה רק להוסיף לך דגש נוסף שיכול לעזור בהתקדמות המוטורית. בשל ימי החורף הקרים הילדים בדרך כלל לבושים שכבות רבות, רגליהם וכפות רגליהם אינן חשופות מספיק. אם גם אצלכם כך הוא המצב, אני ממליצה לחמם ולאפשר להם להיות עם רגליים חשופות. המגע של הרגל (כולל ברכיים וכפות רגליים) עם מזרון תורם להתפתחות התנועה. ראשית הילד פחות מסורבל, שנית הוא לא מחליק ובנוסף הוא חש את הרצפה ולומד שדחיפה שלו יוצרת תנועה (בניגוד למצב בו הוא מחליק).
    דבר נוסף, כשהוא מתחיל התהפכות מהגב לבטן נין להמשיך עבורו את התנועה עם פלג הגוף התחתון וללחוץ אותו מעט לרצפה. ניתן להוסיף לכך גירוי של המבט והושטת היד לכיוון של ההתהפכות. הגירוי הזה יגרום לו להשלים בעצמו את ההיפוך, להרים את הראש ולשחרר את היד שמתחת לבית החזה.

בהצלחה,
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו