מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת שנה לא זוחלת על 6אנאל12/01/2012
שלום,
ראיתי כמה תשובות שענית לגבי תינוקות שלא זוחלים על 6 אחרי 10 חודשים, וכתבת שכדאי להיבדק.
בתי כמעט בת שנה וגם היא במצב דומה.
כבר מגיל חמישה חודשים היא ניסתה להתרומם לישיבה משכיבה על הגב, ומספיק שהייתה אוחזת בכל כף יד שלה באצבע אחת שלנו וכבר הייתה מתיישבת. כבר כמה חודשים אנחנו מושיבים אותה לשחק כאשר משעמם לה על הבטן, וגם בכיסא האוכל. לאחרונה הבנתי שזה לא בריא, ואכן היא לא מתיישבת עדיין עצמאית לגמרי.
היא זוחלת על הגחון מגיל שבעה חודשים ועושה זאת מהר ובהנאה, אז חשבתי שמשום כך היא לא ממהרת לעלות על שש.
אציין שאנחנו עושים לה אמבטיה בשכיבה על הבטן, כבר כמה חודשים. ובמים היא מתרוממת הרבה על שש ומתנדנדת קדימה ואחורה (בלי להרים את כפות הידיים מהרצפה). סיבה נוספת לכך שעד עכשיו חיכיתי בסבלנות היא שיש לה אופי רגוע מאוד, ובד"כ היא מבסוטית מכל דבר ולא מתאמצת להשיג דברים או לשנות הרבה. את הדברים החדשים שהיא עושה היא מגלה בדרך כלל במקרה ולא מתוך התנסות פעילה או מאמץ.
אני מבינה שכדאי בכל זאת לבדוק אותה, השאלה שלי היא לאן כדאי לפנות: אורטופד ילדים? מומחה אחר? האם יש שירות מתאים שניתן במסגרת קופת-חולים?
(בביקור האחרון בטיפת חלב, לפני כחודש, בדקו אותה רופאה ואחות ולא התייחסו כלל לעניין)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה לא זוחלת על 6 - תגובה
דבי גרוס דולב12/01/2012הי אנאל
אני, מן הסתם, ממליצה תמיד על ליווי התפתחותי לתינוקות שאמנם לא ניתן בטיפות החלב אך נותך מענה מעמיק ויעיל לעיכובים ושיבושים התפתחותיים.
אין קשר בין אופיה הנוח של ביתך לעובדה שהיא עדיין לא זוחלת. תינוק שעובר את הרף העליון בשלב התפתחותי מסוים, יש לו קושי תנועתי לממש אותו.
קשה להגיד מה מקור הקושי ללא היכרות עם התינוקת אבל יכולות להיות סיבות שונות לעיכוב, הושבת התינוק לפני הזמן עלולה גם היא לפגום בתהליך הזחילה.
אני ממליצה בחום לעשות בדיקה מעמיקה יותר מכיוון שדילוג על זחילה או אי מציאת הגורם המשבש יכולים להופיע גם בשלבים מאוחרים יותר של התפתחות התינוק.
אשמח לעזור או לתת פרטים נוספים.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)