מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התנהגות פעוטאמא15/01/2012
שלום , הנסיך המקסים שלי בן שנה ו-4 חודשים. הוא ילד ממש מקסים נכון שאני "קצת" משוחדת, אבל באמת שהוא ילד חייכן, פעיל, שמח, משתף פעולה במשחקים, מדבר, מצחיק ברמות
בשבוע האחרון חל שינוי אדיר בהתנהגותו, נכון שתמיד מדי פעם היו לו התקפי זעם כשאמרתי לו אסור, התקפי בכי , בדיקת גבולות ,ומדי פעם כמו כל פעוט הוא בוכה סתם כי בא לו... אני מבינה את זה, מחבקת, משחקת, מצחיקה אותו ומנסה להסיח את דעתו מהבכי.אבל השבוע פתאום בבת אחת הוא ממש מיילל כל היום, היו לו שלשולים 3 ימים, הקאות ויצאה לו בנוסף להכל שן טוחנת!
אני מתארת לי את הכאב והסבל שהוא עבר, לא כעסתי או התעצבנתי כשהוא בכה כי אני מתארת לי אילו כאבים הוא סבל, חיבקתי נישקתי וליטפתי כל היום.
אבל בעקבות כך ולאחר שהשלשולים חלפו והוא מרגיש טפו טפו ברוך ה יותר טוב, הוא ממשיך ליילל כל היום סתם. אני אומרת סתם כי אני מסתכלת עליו מהצד הוא יושב לו החתיך הזה על השטיח עם כל המשחקים, מתעסק לו עם משהו ועושה ביילול כזה אהההה אההההה אהההה סתם.הוא איתי בבית מיום שנולד ולא הולך לגן, אני לא עובדת, ומחפשת עבודה, ואפילו כשאני על המחשב שולחת קורות חיים או מתעסקת בענייניי, הוא לא נותן לי הוא בא עד אליי מיילל אהההה אההה אמה אמה את זה, (מצביע עליי.. חחח) ורוצה שאפילו כשאני שולחת קורות חיים הוא ישב עליי וישחק לי בשיער....
שתבינו אני מתה עליו ברמות שאין לתאר אני נותנת את כל כולי נשמתי וגופי בשבילו, השאלה- זה יותר מדי? יש דבר כזה "אמא מדי"?
הכי מצחיק אתמול היילולים שלו היו השיא ומצאתי את עצמי לא מרימה אותו שתי דקות, זה היה נראה לי נצח, אמרתי לו- יהונתן אנחנו לא בוכים סתם, אתה ילד גדול בוא תשחק, בטון רגיל ולא כועס, ואז פתאום נכנסו הסבא והסבתא שלו- האדון הרגיש כנראה "לא נעים" לבכות ככה ליד אנשים אחרים התחיל לצחוק להראות להם כל מה שהוא יודע ובא אליי וחיבק אותי.
אח"כ בלילה הנסיך כנראה הרגיש חרטה על איך שהוא התנהג... בא אליי ולבעלי למיטה, נישק אותנו שכב ביננו וביד אחת הוא מלטף לי את הראש וביד השניה מלטף לבעלי את הראש... זה פשוט היה ממיס וקורע מצחוק, כי מה הוא הרגיש שהוא התנהג לא בסדר? הוא הרגיש שקצת כעסתי?
איך אני מציבה גבולות לילד מהמם בלי לכעוס או להרים את הקול, ובעיקר בלי להתעלם ממנו ולתת לו להרגיש שאני פתאום לא מתייחסת אליו?
איך מתנהגים עם פעוט כזה מתוק שלפעמים לא יודע מה הוא רוצה?
יכול להיות שיש קשר בין אירועי השבוע( השלשולים החום, כאבי הבטן + השן הטוחנת!!!) להתנהגות ?
וכמובן- האם יכול להיות ש... משעמם לו?? זה יכול להיות? הוא מאוד חכם לגילו, אומר הרבה מילים, רוצה רק דברים של "גדולים" ומשחקים "טיפשיים" כבר משעממים אותו, ובאמת לא חסר לו כלום- יש לו חדר מפוצץ בכל מה שאפשר!!!
אם מבחינה כלכלית היינו מסודרים , היתי מזמן מביאה לו אח/אחות אבל זה ממש לא מתאפשר מבחינה כלכלית.
אשמח לדעתכם ותשובתכם.תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות פעוט - תגובה
דבי גרוס דולב16/01/2012הי דנדניתוש
שאלתך שייכת יותר לתחום ההתנהגותי ופה אני עוסקת בתחום ההתפתחותי המוטורי ולכן המלצתי היא להפנות את השאלה לפורום של פסיכולוגיה התפתחותית.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)