מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחות תינוקת בת 9 וחצי חודשיםדיקלה17/01/2012
שלום, יש לי תינוקת בת תשעה וחצי חודשים. היא זוחלת על 4 כבר מגיל 7.5 חודשים (גחון זחלה מגיל חצי שנה) מתיישבת עצמאית ונעמדת לבד על השולחן ועושה ממש לאחרונה כבר כמה צעדים קטנטנים סביב השולחן.
1. אין לי את מי לשאול אז רציתי לשעות לדעת האם ההתפתחות שלה תקינה לגילה??והאם יש עוד דברים שהיא צריכה לעשות
2. ועוד משהו מתי צריכה להגיד מילים ראשונות עדין בכלל לא מדברת רק מקשקשת כל היום.. אומרת אבא אבל ללא כוונה לאבא שלה אז לדעתי זה לא נחשב מילה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות תינוקת בת 9 וחצי חודשים - תגובה
דבי גרוס דולב17/01/2012הי דיקלה
התפתחותה של ביתך נשמעת לי תקינה לחלוטין ואף מהירה. אין שלבים נוספים שהיא אמורה לבצע כרגע.
התפתחות השפה היא תהליך הדרגתי ואינדיבידואלי והגילה של ביתך עדיין אין קריטריונים מדויקים חוץ מהמלמולים שהיא כבר ממלמלת. הכל בסדר.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך
דיקלה18/01/2012שאלתי כי אמרו לי שעד גיל שנה תינוק צריך להגיד לפחות 10 מילים.
(הבנתי שלא חייב להגות אותם נכון, מספיק שהוא מתכוון להגיד משהו ויוצא לו קרוב)
ואין לה עוד הרבה זמן לילמוד רק חודשיים וחצי והיא איפילו לא אומרת מילה אחת אז התחלתי לדאוד.
אני צודקת לגבי 10 מילים עד גיל שנה??
ומאיזה גיל צריך כבר להקריא לה סיפורים קצרים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך - תגובה
דבי גרוס דולב18/01/2012הי דיקלה
בנושא מספר המילים כדאי לשאול קלינאית תקשורת אבל אני מאמינה שבכל זאת אין מקום לדאגה.
סיפור אפשר לקרוא בכל גיל, גם כשהתינוק לא מבין את הנאמר ונהנה מהאינטוניציה ומהמשחק של המקריא, את בהחלט יכולה להתחיל.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)