מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונת תינוק בן חודשליאת06/02/2012
התינוק שלי בן 6 שבועות , אוכל מטרנה, שוקל 4.100 . כאשר אוכל בבקבוק 120 כל ארוחה, דורש כל 3 שעות, נשאר עצבני ורעב ומחפש בעזרת הפה, אני לא תמיד בטוחה האם כדאי להוסיף כי הוא פולט די הרבה ,אם אני מוסיפה לו כמות נוספת של 40-60 אז הוא פולט המון בקשתות וכמויות מטורפות של חלב, אם אני לא מוסיפה לו- הוא עצבני ,מחפש ומוצץ את המוצץ בטירוף, אין לי מושג למי עוד לפנות? אף אחד לא נותן לי תשובה מספקת כמה תינוק צריך לאכול והאם זה בסדר שאני נותנת לו מוצץ כדי להרגיע אותו אחרי האוכל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת תינוק בן חודש - תגובה
דבי גרוס דולב06/02/2012הי ליאת
כשתינוק ניזון מפורמולה, לעומת הנקה, כדאי מאוד לדבוק בכמות המומלצת על פי היצרן.
זה שבנך עדיין לא רגוע לאחר האוכל אין הדבר מצביע על רעב אלא על צורך להרגע באמצעות הפה, זה הרי האיבר הדומיננטי ביותר בגוף התינוק ודרכו הוא חש את העולם וגם נרגע.
זה שבנך מרבה לפלוט לאחר ארוחות רבות מידי מהווה עבורך אינדיקציה לכך שהמענה הוא לא אוכל.
מה שנותר הוא לנסות דרכי הרגעה אחרות- מוצץ, שימוש במנשא, נשיאה מרובה על הידיים תוך תנועה מונוטונית, גם על כדור פזיו, מגע עמוק וטפיחות מרגיעות, הרבה הרבה תנועה.
תינוקות רבים בגיל זה נוטים להיות לא רגועים ולנו יש נטייה להאמין שהתינוק רעב אבל זו טעות שעלולה לגרום למעגל סגור של קושי ועומס על קיבת התינוק ומכאן גם עוד בכי ורצון לעוד אוכל- מעגל קסמים..
אני ממליצה להאכיל על פי הכמות המומלצת על גבי האריזה, לא לחרוג ולנסות לתת מענה לחוסר השקט בדרכים אחרות.
מקווה שעזרתי ואני פה לשאלות נוספות
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)