בן 5 חודשים ושלושה שבועות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 5 חודשים ושלושה שבועות
    רותם
    27/02/2012

בוקר טוב,
    הבן שלי כבר למד כבר להתהפך מהגב לבטן ועושה זאת היטב משני הצדדים ויכול לבלות המון זמן על הבטן ללא קושי.
    לפני שלושה שבועות התחיל להסתובב על הציר של עצמו ולהתקדם בזחילה אינדיאנית שכזו... היום כבר מתקדם ומסתובב מאוד יפה.
    העיניין הוא שהוא עדיין לא מתהפך מהבטן לגב וכל פעם שאני מנסה להפוך הוא מפעיל את השרירים שלו כנגד. אציין שהוא יכול לבלות זמן רב גם על הגב
    האם זה נחשב דילוג על התפתחות ומה אני יכול לעשות כדי לעודד אותו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 5 חודשים ושלושה שבועות

הוספת תגובה

• בן 5 חודשים ושלושה שבועות - תגובה

דבי גרוס דולב
    27/02/2012

הי רותם
    לא ניתן לדעת עוד אם יש דילוג חד משמעי של שלב התפתחותי. התהפכויות אמורות להגיע עד גיל חצי שנה, כך שבנך גם לא נמצא בעיכוב כרגע, יחד עם זאת
    ההתנגדות להיפוך מבטן לגב וזחילת הגחון המוקדמת יכולות לרמוז על מתח רב באזור הגב והכתפיים. מתח זה מקשה על התהפכות מבטן לגב ומסייע בזחילת גחון מוקדמת.
    את יכולה להתחיל לתרגל התהפכויות מבטן לגב כפי שמופיעים בפורום זה ולראות אם יש התקדמות. אם לא תהיה התקדמות והזחילה תלך ותתבסס ניתן יהיה להעריך שיש קושי תנועתי מסוים שמקשה על התהפכות וגורם לדילוג על שלב התפתחותי.

בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו