מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 5 חודשים ושלושה שבועותרותם27/02/2012
בוקר טוב,
הבן שלי כבר למד כבר להתהפך מהגב לבטן ועושה זאת היטב משני הצדדים ויכול לבלות המון זמן על הבטן ללא קושי.
לפני שלושה שבועות התחיל להסתובב על הציר של עצמו ולהתקדם בזחילה אינדיאנית שכזו... היום כבר מתקדם ומסתובב מאוד יפה.
העיניין הוא שהוא עדיין לא מתהפך מהבטן לגב וכל פעם שאני מנסה להפוך הוא מפעיל את השרירים שלו כנגד. אציין שהוא יכול לבלות זמן רב גם על הגב
האם זה נחשב דילוג על התפתחות ומה אני יכול לעשות כדי לעודד אותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 5 חודשים ושלושה שבועות - תגובה
דבי גרוס דולב27/02/2012הי רותם
לא ניתן לדעת עוד אם יש דילוג חד משמעי של שלב התפתחותי. התהפכויות אמורות להגיע עד גיל חצי שנה, כך שבנך גם לא נמצא בעיכוב כרגע, יחד עם זאת
ההתנגדות להיפוך מבטן לגב וזחילת הגחון המוקדמת יכולות לרמוז על מתח רב באזור הגב והכתפיים. מתח זה מקשה על התהפכות מבטן לגב ומסייע בזחילת גחון מוקדמת.
את יכולה להתחיל לתרגל התהפכויות מבטן לגב כפי שמופיעים בפורום זה ולראות אם יש התקדמות. אם לא תהיה התקדמות והזחילה תלך ותתבסס ניתן יהיה להעריך שיש קושי תנועתי מסוים שמקשה על התהפכות וגורם לדילוג על שלב התפתחותי.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)