טונוס שרירים מוגבר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טונוס שרירים מוגבר
    לילי
    04/03/2012

היי,
    ביתי בת חודשיים וחצי וגופה מאוד מתוח, היא מיישרת רוב הזמן את הרגליים, מתנגדת לתנוחת ערסול, לא מניחה את הראש כשמרימים אותה, הוא תמיד מוחזק ופונה לצד ימין, יש לה קשיים להירדם (מוכנה להירדם רק על הידיים ותוך כדי הליכה).
    בהתחלה חשבתי שיש לה רפלוקס ולכן היא לא רגועה, בהמשך היא גם התנגדה לינוק ורצתה רק בקבוק, אז חשבתי שהיא לא הייתה רגועה כי היא פשוט הייתה רעבה.
    כשהייתי בחיסונים בטיפת חלב הרופאה טענה שיש לה מעט טונוס שרירי מוגבר, כיצד ניתן לטפל בזה? מהן ההשלכות?
    אני בכל זאת מנסה לעסות לה מעט את הרגליים, להחזיק אותה בתנוחת ערסול כמה שניתן למרות התנגודתה, להשרות עליה רוגע עם הרבה מגע ולתת כמה שיותר אהבה..
    אני קצת דואגת.
    אשמח לתגובה,
    תודה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טונוס שרירים מוגבר

הוספת תגובה

• טונוס שרירים מוגבר - תגובה

דבי גרוס דולב
    04/03/2012

הי לילי
    אני נוטה להמליץ על התיחסות יותר ספציפית ואישית במקרים כאלה, לקבל אבחון מעמיק וללמוד תרגול מתאים. בלי הכרות עם התינוקת אני יכולה להמליץ על הרבה מגע עמוק, השכבות על צידי הגוף, טפיחות אינטנסיביות ,עבודה על כפיפה ויישור של המפרקים- כתפיים, ברכיים וכו, על הכנסה לערסול תוך כדי תנועה על מנת לרכך.
    טונוס שרירים מוגבר שאינו מטופל עלול להפריע להתפתחות המוטורית התקינה של התינוק שכן השרירים מוחזקים מידי ואינם מאפשרים תנועה חופשית. בנוסף מלווה הדבר פעמים רבות באי שקט ובחוסר נינוחות כללית.
    אבל, כמו שאמרתי, אין כמו התעמקות, הבנה ולימוד תרגול מותאם אישית.

בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו