מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינה על הבטן רק על לחי שמאלורד10/04/2012
שלום,
לאחרונה התחלתי להשכיב את בני לשינה ביום על הבטן (בשאיפה שהדבר יביא לנינוחות יותר בשהיה על הבטן, דבר שהוא לא ממש אוהב... עובדים על זה). הבעיה היא, ששמתי לב שהוא ישן רק על לחי שמאל ולא מסובב את הראש לצד ימין. הוא מתעורר מידי פעם ומתחיל לסובב אך חוזר מיד לצד שמאל. אין לו העדפה לצד מסוים בכל פעילות אחרת (הייתי אצל אורטופד ילדים והוא אישר זאת). איך ניתן להפוך את כיוון השינה גם לצד ימין? אני מניחה שאם הוא יצליח בכך השינה שלו תהיה טובה יותר. כרגע ישן רק 30-40 דקות.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה על הבטן רק על לחי שמאל - תגובה
נירה מירון11/04/2012שלום ורד. לכולנו יש צד מועדף שנוח לנו יותר לישון עליו. שימי לב כשאת לוקחת את בנך לידייך תמיד תקחי אל הצד המועדף שלך באופן בלתי מודע. עם זאת יש חשיבות לסימטריה תנועתית. אם הרופא שלל א סימטריה אני מציעה שבזמן עירות תוודאי שבנך יודע גם להרים ראש וגם לסובב את הראש לשני הצדדים. הניחי אותו על הבטן. שבי מאחוריו והציעי לו צעצוע או גירוי קולי מהצד- גם ימין וגם שמאל כדי לגרותו להפניה של הראש. תוכלי גם להפוך את הצד של מיקום הראש במיטה. כלומר- אם כעת ראשו לכיוון הקיר השכיבה אותו כשראשו בצידה השני של המיטה. ואני חייבת להזכיר לך שהוראות משרד הבריאות ממליצות על שינה על הגב באופן חד משמעי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ורד11/04/2012הי נירה ותודה על תגובתך. אני אנסה ליישם את ההמלצות שלך.
לגבי ההשכבה על הבטן, מדובר בשינה ביום בהשגחה שלי. מה שכן, אני מוכרחה להודות שזה לא באמת עזר בלגרום לו להיות יותר נינוח במשחק על הבטן. הוא מחזיק מקסימום 20 דקות ומתחיל מאוד להתעצבן.
שוב תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
נירה מירון11/04/2012עשרים דקות רצופות זה המון זמן. נסי לשכב על הבטן במשך עשרים דקות ולהושיט ידיים קדימה ולצדדים-זה לא קל בכלל. אכן-שינה על הבטן אינה מסיעת ליכולת לשכב על הבטן בזמן עיירות. זאת מכיוון שבזמן עירות נדרשת עבודת שרירים מאומצת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)