מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת חצי שנה לא מתהפכתדנה24/04/2012
ביתי בת חצי שנה עדיין לא מתהפכת , יש לציין שהיא שמנמונת שוקלת 9.5 קילו
פניתי לטיפת חלב שם נאמר לי שעד 9 חודשים זה בסדר
בדקה אותה בנוסף רופאה התפתחותית ששלה טונוס שרירים גבוה
ורופאת הילדים גם בדקה אותה ואמרה לי שאני סתם לחוצה .
בני הבכור התהפך בגיל ארבעה חודשים.
אשמח לקבל את דעתכם
בכבוד רב
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת חצי שנה לא מתהפכת - תגובה
נירה מירון24/04/2012שלום דנה. סביב גיל ששה חודשים אנו מצפים לראות את התינוק מתהפך. יש תינוקות שעושים זאת קודם לכן ויש כאלה שמאוחר יותר.אני חושבת שהשאלות החשובות הן אחרות; בחודשים האחרונים מזג האוויר היה קריר. האם בתך בילתה על הרצפה? האם היא שוכבת על הבטן? האם היא יודעת לשכב גם על הצדדים? האם בתך מביעה תסכול מכך שאינה יכולה לשנות תנוחה? אנא הביטי בשאלות קודמות שנשאלו בעיניין ותוכלי לקבל תרגילים פשוטים שתוכלי לבצע אתה כדי לסייע לה להתהפך.וגם כדי להרפות את השרירים המוחזקים. אני רוצה לציין גם זאת-למשקלה או למבנה גופה אין קשר לתנועתיות שלה. קושי בתנועה נובע מחולשה או החזקת יתר של השרירים, חוסר מודעות גופנית, מערכת שיווי משקל שאינה בשלה ועוד. אך לא ממשקל גבוה. בהצלחה !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דנה25/04/2012הילדה מתקשה להשאר על הזד ומתהפכת במהירות לגב אני עושה איתה תרגילים של הצמדת ידיים לרגליים כמעין כדור ומזיזה אותה מצד לצד, מסובבת לה רגל לכיוון התהפכות והיא כן משלימה את ההתהפכות
היא נמצאת בחודש וחצי האחרון על הבטן רוב שעות היום . רוב שעות העירות שלה היא נמצאת על מזרן פעילות.
היא עדיין לא מכניסה כפות רגליים לפה,אך על הבטן מרימה ראש וחזה יפה מאוד ואף מותחת את ידיה ונשענת עליהן כשהן ישרות.
כמו שציינתי בטיפת חלב אמרו לי התהפכות היא מחצי שנה ועד תשעה חודשים . אני פשוט לא רוצה לחכות ולחכות ואם הילדה צריכה עזרה אז לתת לה אותה . השאלה אם היא צריכה ואם לא כדאי פשוט להניח לה לנפשה ולתת לה להתהפך בקצב שלה
אשמח לתגובתך
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
נירה מירון25/04/2012הי דנה. בגישת הליווי ההתפתחותי אנחנו מאמינים שהתפתחות תקינה מושגת לא רק בהשגת התנועה (התהפכות, התיישבות, הליכה ) אלא גם באיכותה.האיכות של התנועה נובעת מכך שאנו מייצרים עבור התינוק סביבה התפתחותית נכונה. ממה שאת מתארת התפתחות בתך תקינה. היא מבלה זמן רב על הבטן , מרימה את ראשה ונשענת על המרפקים. מכאן תצמח התהפכות. אני לא חושבת שבתך " זקוקה לעזרה" כדברייך. אם זאת לשיטתי- כדאי לייצר עבורה סביבה התפתחותית שתסייע לה בהתפתחות תקינה. כלומר: מזג האוויר החם מאפשר להסיר ממנה שכבות לבוש, כדאי להשאיר את הרגליים יחפות, וכמו שאת כבר עושה להשכיב אותה רבות על הבטן. מתשובתך אני מבינה שבתך אינה מתוסכלת מכך שאינה יכולה להתנועע? אם כך המשיכי במה שאת עושה, ובקרוב כנראה שתראי תוצאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)