זחילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זחילה
    imadoegetסבטל
    19/06/2012

שלום רב ! בתי בת 9 וחצי חודשים והיא עדיין לא זוחלת ולא מתיישבת בעצמה רוב הזמן אני משתדלת להרזיק אותה על הבטן עושה איתה תרגילים לעידוד הזחילה אך אין שום התקדמות היא מתרוממת קצת על הידיים מנסה להרים את הברכיים אבל מהר מתיישת ותחילה לבכות , כשהיא מתרוממת היא זזה באותו מקום מנסה בכל הכוח לזוז אם התוסיק אבל לא מצליחה להרים את הברכיים . כשהיא רוצה להגיע לשהו היא מתגלגלת מהבן לגב וכך בכל הבית רק ככה היא מגיע למטרה שלה . אני מאוד מודאגת האם יש איזשהו עיכוב חמור? הייתי אצל רופא היא אמרה שזה בסדר שעוד מעט היא תתחיל לזחול אני בכל זאת מאוד דואגת כי אני רואה תינוק בגיל חצי שנה עד 8 חודשים כבר זוחלים . קבעתי טור לרופא אחר אולי הוא יעזור לנו . השמח לקבל את דעתך !
    תודה מראש !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זחילה

הוספת תגובה

• זחילה - תגובה

נירה מירון
    19/06/2012

לאמא המודאגת שלום.
    השלבים ההתפתחותיים של התינוק מתבססים על שלבים שקדמו להם. תינוק שלא הרבה בחודשים הראשונים לשכב על הבטן , מסיבות כאלה ואחרות, ייתקשה בהמשך להתרוממם על ידיו ולזחול.
    כלומר- אם לבתך קשה לשכב על הבטן והיא מתעייפת מכך במהירות- יהיה לה קשה לזחול ולהתרומם על שש ולהתיישב.
    את מתארת ניסיונות שלה לזחול מעמידה על שש, אבל גם אם עדיין אינה בשלה לעלות על שש אפשר לנסות לסייע לה בזחילת גחון- התנועות המרכיבות זחילה זו חשובות מעין כמוהן להתפתחות המוטורית.
    אני לא יודעת באילו תרגילים אתן נעזרות- קשה דרך האינטרנט לדעת מהיכן נובע הקושי.

אני חושבת שאין סיבה לדאגה גדולה- גם הרופא לא ציין שיש בעיה רפואית- אבל אין גם שום סיבה לא לחזק את הילדה. סיטואציות שכאלה גורמות לתסכול רב אצלך ואצל הילדה ובדרך כלל ניתן לפתור אותן בהדרכה פשוטה.
    אשמח לעזור- בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

imadoegetסבטל
    19/06/2012

תודה רבה על תגובתך המהירה !
    איך תוכלי לעזור לי בפגישה אישית או יעוץ דרך הטלפון ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו