התפתחות ביתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות ביתי
    אמא דואגת
    29/06/2012

בשבוע הבא עופרי תהיה בת 8 חודשים בע"ה.

היא לא זוחלת, אפילו לא גחון
    לא מתיישבת
    לא מתהפכת מהבטן לגב
    רק מתהפכת מהגב לבטן, שוכבת על הבטן, ומושיטה ידיים לצעצועים..ומתוסכלת מזה שהיא לא מגיעה אליהם
    אני רוצה לדעת איזה תרגילים לעשות לה, אני רוצה לשלול חשש לגמישות יתר או לבעיה התפתחותית אחרת ח"ו- אני רוצה לגשת למכון להתפתחות הילד.

השנה היא הייתה אצל ההורים שלי ולא היה להם ממש זמן להשקיע בה, היא ישנה המון וישבה על הטרמפולינה..

זה נכון שאני מודאגת?
    זה נכון לפנות למכון להתפתחות הילד או שזה מוקדם מידי?
    יש לציין שאנחנו כבר חודש בערך הולכים לקורס שחיה וזה בנתיים לא מראה תוצאות.. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות ביתי

הוספת תגובה

• התפתחות ביתי - תגובה

דבי גרוס דולב
    29/06/2012

שלום אמא מודאגת
    זחילה והתישבות אצל תינוקות יכולה להופיע עד גיל 10 חודשים בטווח עליון, כך שמבחינה זו אין עיכוב התפתחותי. התהפכויות,לעומת זאת, אמורות להתרחש עד גיל חצי שנה ומכיוון שביתך אינה מתהפכת מהבטן לגב יתכן וקיים קושי תנועתי שמונע זאת ממנה. חוסר במרכיב תנועתי כזה עלול בהחלט להשפיע על התחלת הזחילה מכיוון שלכל מרכיב התפתחותי יש תפקיד והוא מסייע במרכיבים הבאים. אותו גורם שמונע זחילה מביתך יכול גם למנוע או להקשות בשלבי הזחילה.
    קשה מאוד להמליץ על תרגילים כשמקור הקושי אינו ידוע ומאובחן. לשלול גמישות יתר או בעיה התפתחותית אחרת בטח שאי אפשר בלי להכיר את התינוקת ולצפות בתנועה שלה.
    אני מסכימה שיש מקום לקבל אבחון מקצועי אבל מאמינה וממליצה בחום על פנייה למדריכה להתפתחות תינוקות, אשמח לעזור.

בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו