תינוק בן 10 חוד' שלא בא לו?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן 10 חוד' שלא בא לו?
    שירלי
    04/07/2012

שלום לכן..יש לי תינוק שהשבוע יהיה בן 10 חוד', בן שלישי.
    התפתחותו איטית מאוד , לא קרוב למצב ישיבה, לא עולה לברכיים, זוחל מעט , רק שהוא רוצה ויש משהו שמספיק מעניין אותו בשביל לזוז, אם לא הוא פשוט יכול להישאר באותה נקודה בשטיח למשך חצי שעה. החמור יותר הוא שאפילו הוא לא מתהפך.. שוב אותו סיפור ... הוא יכול! כי הוא התהפך 2-3 פעמים לבד, אבל הוא פשוט לא רוצה..
    הוא יכול להישאר על הגב שעה ולא לנסות להתהפך.
    גם בשינה שלו, כל הלילה 10-12 שעות ,הוא לא זז מאוד סטטי.הוא בדיוק בנקודה שהנחתי אותו בלילה .
    הוא ילד שמח בטירוף .. תקשורתי מאוד, עושה כפיים, ידיים למעלה, מבין הוראות, מאוד פעיל ... באיזור הגוף העליון..
    נבדק כמובן בטיפת חלב והיה פעם אחת אצל פיזיוטרפיסטית שאמרה שאין לו בעיה ושהוא פשוט עצל באגן התחתון.אמרה לי לתפוס לו את כפות הרגליים ואכן עשיתי והוא יכול לזחול. אני נותנת לו דחיפה באגן שיתהפך , מושיבה אותו לדקה כל צד, ישיבה צידית (לפי ההוראות), אבל הוא בשלו! רק כשבא לו.. שכחתי לציין שהוא כן היה מגיל קטן על הבטן הרבה, והוא אינו תינוק שמן ...
    מה דעתכן? יש סיבה ליותר דאגה? אני מנסה לזרום איתו ולתת לו את בקצב שלו ..
    יכול להיות שהוא פשוט אדיש ולא בא לו..
    מה דעתכן?תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 10 חוד' שלא בא לו?

הוספת תגובה

• תינוק בן 10 חוד' שלא בא לו? - תגובה

דבי גרוס דולב
    04/07/2012

הי שירלי
    אני לא מאמינה בתינוק שלא בא לו או בתינוק עצלן מידי אלא בזה שישנם תינוקות שקשה להם. לתינוקות יש נטייה טבעית ומולדת לממש את היכולות שלהם, מי יותר ומי פחות.
    בגיל 10 חודשים אנו מצפים להתהפכויות(עד גיל 6חודשים ) קבועות וסדירות ולזחילת 6 או לסימנים מתקדמים לזחילה. יכול להיות שבנך פאסיבי יותר אבל זה עדיין לא מצדיק סטטיות כמו זאת שאת מתארת. דרך האבחון וההסתכלות שלנו על התפתחות התינוק שונה מזו הנהוגה בפזיותרפיה ולכן גם השוני בדיעה המקצועית. אני בהחלט חושבת שיש צורך לבדוק מה מונע מבנך לממש את ההתפתחות המוטורית המתאימה לגילו ובמקביל ממליצה בחום לא להושיב אותו. הושבת התיוק לפני שלמד לעשות זאת בעצמו עלולה לפגום בשלבי ההתפתחות הבאים, מעבר לזה גופו גם לא מוכן לכך עדיין שכן לא עבר את שלבי ההתפתחות המובילים לישיבה.
    למרות נטייתי לזרום עם ילדינו אני מאמינה שבמקרה שלכם כן יש צורך להתערב, ללמוד מה מקור הקושי ולתרגל בהתאם וזאת על מנת לאפשר לבנך התפתחות תקינה ועל מנת למנוע קשיים אפשריים גם בהמשך הדרך. אשמח לעזור.

בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו