בת 11 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 11 חודשים
    אורית
    08/07/2012

שלום,

ביתי בת 11 חודשים ושבוע, תינוקת חייכנית ועירנית.
    היא מתהפכת בטן גב ללא קושי, פעלתנית מאד, אוהבת להיות על הבטן מגיל צעיר..
    הבעיה שהיא עדיין לא זוחלת קדימה. היא זוחלת לאחור, מתיישבת ועוברת מישיבה לבטן ולהיפך (בשבועיים האחרונים). בשבועיים האחרונים, עולה לעמידת 6 מידי פעם, אך לא זוחלת...
    בנוסף, על אף שמחקה דברים מסוימים ( לתת נשיקה, לחזור על קולות) היא לא מוחאת כפיים.
    היא מאד פעילה במרחב ובדרך כלל לא נשארת במקום אחד, אוהבת לחקור את סביבתה ומסתובבת לכל הכיוונים, מתקדמת גם כשהיא בישיבה. בגיל 9 חודשים המליצו לי פיזיותרפיה בטיפת חלב, עקב זמן המתנה ארוך במיוחד לתורים לא לקחתי אותה.
    בגדול אני לא מודאגת, האם יש סיבה לדאגה?
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 11 חודשים

הוספת תגובה

• בת 11 חודשים - תגובה

דבי גרוס דולב
    08/07/2012

הי אורית
    זחילת 6ובעקבותיה התישבות מעמידת 6 אמורות להתרחש עד גיל 6 חודשים, לכן ביתך נמצאת בעיכוב התפתחותי מסוים שכן דורש לתת עליו את הדעת.
    מעבר לכך, התקדמות על הטוסיק מהווה שיבוש התפתחותי שעלול לגרור קשיים גם בהמשך הדרך.
    אני ממליצה בחום לא לוותר על אבחון וטיפול וכמו תמיד, המלצתי היא לשקול פגישה עם מדריכה להתפתחות תינוקות שתגיע לביתכם, תיתן אבחון מעמיק ותמליץ על תרגילים שיטפלו בשורש הבעיה ולא רק בסימפטום. אשמח לעזור.

בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד כמה שאלות...

אורית
    08/07/2012

תודה רבה על תגובתך!
    האם מדריכת תינוקות כתחליף לפיזיותרפיה?
    מה ההבדל בעצם?
    איזה שיבוש התפתחותי עלול להיגרם בהמשך אם ממתינים?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד כמה שאלות... - תגובה

דבי גרוס דולב
    14/07/2012

הי אורית
    מדובר בשיקול אישי, ניתן לשלב פזיותרפיה יחד עם ליווי התפתחותי או בכל אחד מהם בלבד. מכיוון שאני מדריכה להתפתחות תינוקות, מאמינה בדרך זו ורואה את תוצאותיה, אני ממליצה עליה.
    ישנו הבדל בהסתכלות על הבעיה וכן בסוג התרגול. בליווי התפתחותי יש הסתכלות על מערכת השלד והשרירים כולה ולא רק על הסימפטים. התרגול יתרכז במקור הבעיה לפני שיעבוד על זחילה והתישבות ומתוך כך קל יותר יהיה לטפל בבעיה עצמה.
    אם ממתינים יכול להיווצר דילוג על זחילת 6, שלב חשוב מאין כמוהו בהתפתחות התינוק. התקדמות על הטוסיק אינה מלמדת העברות משקל,אינה מחזקת את חגורת הכתפיים, אינה מלמדת מיומנויות הקיימות בזחילת 6 ועלולה לגרום לתבניות תנועתיות משובשות שיכולות ללות את התינוק בהמשך דרכו המוטורית והחושית.

בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו