מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תנוחת אוירון וערנות בשעות היוםבר19/07/2012
שלום רב....
בני אוריאן בן 4 וחצי חודשים....בגיל חודש כבר הרים ראש והפעיל כח ברגליים (למשל באמבטיה מאז ומתמיד כשהפנים מול המים הוא דורך רגליים ונעמד , לא משנה כמה אני אקח אותו אחורה הוא ישר צועד קדימה). יש לו כח רב ברגליים ובידיים.יש כמה נושאים שהייתי מעוניינת לקבל מידע עליהם:
*לפני כחודש בערך הוא התחיל לנסות לשבת כשהוא על הטרמפולינה או בכסא ברכב....או בכלל גם אם הוא על הידיים שלי הוא מעדיף להשען קדימה ולא אחורהשאלתי היא האם להוריד אותו מהטרמפולינה....מה לעשות עם הסלקל לרכב....כל הנסיעה הוא ממש נאבק להתרומם ואז מתעצבן כשהוא לא מצליח.
* זמני שינה: בחודש וחצי האחרונים הוא כמעט אינו ישן בשעות היום...הוא ער משבע בבוקר עד שבע בערב...ובין לבין כל כמה שעות הוא נהיה ממש עייף ולאחר הרבה שירים...חיבוקים ונידנודים הוא נרדם לרבע שעה אולי חצי שעה ומתעורר. אני רוצה לציין שאוריאן ישן בלילה טוב מאד ברוך השם ומתעורר רק בשביל האכלה. ובמשך היום נראה כי השינה הקצרצרה מספיקה לו והוא נינוח מחייך וצוחק....לדעתי זה בסדר גמור כל עוד הילד רגוע שמח ופעלתן אך יש כמה נשים שאמרו לי אחרת אז אשמח לחוות דעת מקצועית.
* לאחרונה הוא התחיל עם תנוחת אווירון כאשר הוא נמצא על הבטן....וזחילה לאחור...נראה כי תנוחת האווירון לא נוחה לו וגם גורמת לו להתעצבן אחרי זזמן מה...בנוסף הוא מכניס ומוציא עצמו מהתנוחה כל כמה שניות...הידיים שלו מגיעות לקו האמצע והוא מושיט ידיים ואוחז בחפצים ומקרב לפה...נח לו לשחק על הבטן ( מלבד הרגעים בהם הוא בתנוחת אווירון)וגם על הגב. הוא עדיין לא תופס לבד את הרגליים אף אם אני מקרבת את הרגליים לכיוון הידיים הוא לא מתנגד.
מעבר לזה הוא התהפך כמה פעמים מהבטן לגב ומהגב לבטן...אך מהרגע שהאווירון נחת הוא לא התהפך....אשמח לחוות דעת בנושא.
* האם יש סיבה שהוא מתעקש להשאר ער גם כאשר הוא ממש עייף??ותמיד שאני מנסה להרדים אותו על היידים כאשר הראש מוצמד לחזה שלי הוא מתעקש לסובב את הראש לצד השני ומסוקרן לראות מה קורה בשאר החלקים בחדר או בבית...מה זה אומר? שהוא קצת עקשן וסקרן?
מצטערת מראש על עומס השאלות אך יותר מאשמח לתגובה מקצועית בנושא..
תודה מראש ויום נפלא וקסום
בר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנוחת אוירון וערנות בשעות היום - תגובה
נירה מירון31/07/2012שלום בר
לעיניין השינה - תוכלי לפנות למייל שלי כדי לקבל תשובה מקיפה. בפורום אנו עוסקים בהתפתחות סנסו מוטורית.
לגבי השייבה- הדרך הפיזיולוגית הנכונה להתיישב היא מעמידה על שש או משכיבה על הצד .
ההתיישבות מהטרמפולינה או מהכיסא לרכב אינו נכונה ומפעילה מתח רב על הצוואר.
באופן כללי אני ממליצה לצמצם מאד את השימוש בטרמפולינה .המקום הטוב ביותר להתפתחות התינוק הוא הרצפה .
תנוחת האווירון שאת מתארת היא פועל יוצא של שכיבה בטרמפולינה. הגב הופך מאד ישר ויכולת הכפיפה של הצוואר והגו הופכת פחות יעילה.
כאמור אני ממליצה להרבות בשכיבה על הבטן ומתן גירויים משחקיים שיובילו להושטה של הידיים קדימה.
באבחון אפשר ללמדך תרגילים שייסייעו בכך. אשמח לעזור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)