גיל שנה וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גיל שנה וחצי
    גלית
    21/02/2008

שלום,
    בני בן שנה וחצי החל מגיל 5 חודשים הולך לגן, בגן אומרים שהוא ילד מקסים, חברותי ומשתף פעולה
    לאחרונה בבית הוא מבקש שאני יקח אותו הרבה על הידיים יש לציין כי הוא אינו רעב
    ואני בודקת לראות האם יש צורך להחליף חיתול, כמו כן כאשר אנחנו חוזרים מהגן אני משחקת איתו האם יתכן מצב שאני צריכה לשבת איתו כ- 3 שעות ולשחק איתו? אני מודעת לזה שיש לו הרגלים שונים בבית ובגן לדוגמא: בגן הוא שותה מכוס ובבית הוא לא מוכן יש לו את אותה כוס שבגן והוא רוצה לשתות מבקבוק, בגן הוא שותה סימילק לבד ובבית הוא לא שותה לבד,
    מה ניתן לעשות?
    בתודה מראש,
    גלית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גיל שנה וחצי

הוספת תגובה

• גיל שנה וחצי

שירי קאשי
    24/02/2008

הי גלית,
    כמו ששמת לב יפה אכן בבית ובגן הילד מפתח הרגלים שונים. לעיתים בגן קל יותר לעשות תהליכים של שינוי כיוון שהילד רואה את האחרים ומוכן לנסות וללמוד. יש מקום בבית לתת קצת יותר פינוק אבל יחד עם זאת אם יש משהו שחשוב לך לשנות ואת יודעת שבגן זה הולך, את יכולה בבית גם כן להתעקש על כך. הרי את יודעת שהילד כבר מסוגל.
    זה מאוד טבעי שלאחר שעות רבות בגן בילד ירצה את חברתך. גם אם הוא רגיל לכך מגיל קטן הרי שעכשיו הוא גדול יותר והצרכים שלו השתנו. ייתכן שחלק מהדברים שהוא לא מוכן לשנות בבית נובעים מכך שהוא עדיין מנסה להשאר קטן ולזכות ליותר תשומת לב ממך (תשומת לב שבגן הוא פחות זקוק לה).
    תחליטי עם עצמך מהם הדברים העקרוניים לך ומהם הדברים שעדיין ניתן לתת לו ל"התפנק" בבית.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו