שלבי התפתחות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלבי התפתחות
    גלי
    23/08/2012

בן חצי שנה מתהפך מהגב לבטן ומהבטן לגב וגם כבר עומד על שש ועל ארבע, ודוחף עצמו אחורה. כשמחזיקים אותו על הידיים הוא מתיישב וגם נעמד בחוזקה על שתי כפות הרגליים שלו.
    הבעיה היא שלמרות שהוא יודע להתהפך מהבטן לגב, הוא ממעט לעשות זאת בזמן העירות ועושה זאת מתוך שינה בעיקר).
    בעבר כבר כתבתי לכם בפורום הזה וביקשתי עצות כיצד לעודד אותו להתהפך, אבל כל התרגילים שנתתן לי לא עוזרים - הוא מתעצבן ובוכה.
    האם הוא יכול להתחיל לזחול ורק אח"כ לסגל לעצמו טכניקת היפוך מהבטן לגב או שיש חשיבות לכך שזה יקרה לפני שיזחל?
    ומה בכ"ז ניתן לעשות כדי לעודד אותו להתהפך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלבי התפתחות

הוספת תגובה

• שלבי התפתחות - תגובה

נירה מירון
    24/08/2012

שלום שירי. אני מבינה מתוארך שבנך מתקשה לשכב על הבטן. מאחר והוא ממעט לשכב על הבטן הוא ממעט להתהפך מהבטן לגב. מתן תרגילים באמצעות הפורום זהו כלי מוגבל. התרגילים צריכים להתאים לקושי הספציפי ויש צורך באבחון על מנת לדייק. את מוזמנת לאבחון מסודר כאשר באבחון כזה מודגמים התרגילים על הדקויות והספסלים יקציב לתינוק שלך. ניסיונותיו להתיישב ולהעמד לפני שמיצה את ההתהפכות והזחילה מעידים על אותו קושי של שכיבה על הבטן. אשמח לעזור!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוששת שלא הבנת אותי...

גלי
    24/08/2012

נירה שלום,
    תודה על המענה המהיר.
    לצערי, הבנת אותי לא נכון. בני בכלל לא מתקשה לשכב על הבטן, להיפך, הוא מתהפך הרבה מהגב לבטן ונשאר ככה. הוא מסתובב על צירו כשהוא על הבטן, מתקדם לאחור וסתם משחק - על הבטן - במשך דקות ארוכות.
    ועדיין - הוא ממעט להתהפך מהבטן לגב, על אף שהוא יודע לעשות זאת. וכן מקדים להעימד על שש ועל ארבע (וגם עושה תנועות של קדימה ואחורה כשהוא עומד על שש), ואף להיעמד על שתי רגליו כשמושיבים אותו על מישהו.
    אני מבינה שהפורום לא נועד לתת איבחון פרטני, אך רציי לדעת האם יש בעיה לעודד אותו לזחול (נראה כי הוא מוכן לזחילה עצמה) עוד בטרם סיגל לעצמו טכניקת התהפכות ברורה מהבטן לגב.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוששת שלא הבנת אותי... - תגובה

נירה מירון
    24/08/2012

מתוארך הנוסף לא עולה כי יש עיכוב או קושי. תני לזמן לעשות את שלו. אין צורך לעודד תהליכים אלא אם כן אינם מתרחשים עקב קושי מוטורי. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!!!

גלי
    25/08/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו