התפתחות של תינוקת בת 11 חודש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות של תינוקת בת 11 חודש
    שיר
    11/09/2012

שלום
    בתי בת 11 חודש. מתיישבת לבד, עומדת לבד, הולכת סביב רהיטים, כמובן זוחלת 6 וגם זחלה גחון לפני כן....
    שאלות לי:
    היא מתיישבת מגיל 9 חודשים - יש לה כמה סגנונות ישיבה: W, רגליים לצדדים, על הברכיים....יש לפעמים שהיא מתיישבת עם הרגליים קדימה והגב מעוגל - יש משהו לעשות עם זה? זה נראה כ"כ לא בריא לגב, אבל כשאני מנסה לשים לה כרית מאחור היא זזה כל הזמן, היא לא נשארת באותו מקום, ולשים אותה בכיסא זה לא פיתרון כי היא רוצה לזוז ולשחק....
    שאלה נוספת: תוך כמה זמן מהליכה סביב רהיטים היא אמורה ללכת לבד ללא עזרה? האם כדאי לתת לה ידיים קדימה ולעודד אותה להליכה עצמאית? או שלתת לזה לבוא לבד?
    כמו כן - יש לה גמישות יתר ורופא התפתחותי אמר לשים לה נעליים מרגע שתתחיל ללכת סביב רהיטים - האם כדאי? זה נראה לי כ"כ מוקדם שההליכה שלה עדיין לא יציבה...
    תודה!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התפתחות של תינוקת בת 11 חודש - תגובה

נירה מירון
    11/09/2012

הי שיר
    בתך מפותחת יפה ומציגה רפרטואר נאה של תנוחות ישיבה.
    הישיבה עם הרגליים קדימה- היא חלק מרפרטואר זה. גמישות המפרקים ושרירי בטן וגב לא חזקים תורמים לכפיפה המוגזמת.
    אם זאת- כמובן שמבלי לראותה איני יכולה לקבוע האם יש לה חגורת כתפיים חלשה. בכל מקרה-העבודה היא לחזק את השרירים ולא לתמוך בהם בצורה מלאכותית.
    לגבי ההליכה העצמאית- זאת תלויה גם בהתפתחות מערכת שיווי המשקל, ולכן קשה לענות כמה זמן צריך לחלוף עד שתלך בעצמה. כמו בתשובתי לגבי הישיבה- אין טעם בהולכה- המערכת הסנסו מוטורית ומערכת שיווי המשקל, צריכות להגיע להבשלה מסויימת על מנת ששלב התפתחותי יתרחש.ההולכה לא תקדם את ההבשלה .לגבי הנעליים- לא ברור לי הקשר בין גמישות המפרקים לנעליים.
    בהצלחה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שיר
    11/09/2012

שלום שוב,
    אז איך אני מחזקת את השרירים שלא תשב עם גב כפוף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

נירה מירון
    12/09/2012

ראשית יש לאבחן שאכן זה המצב. לא ניתן לאבחן זאת ללא מפגש עם הילדה. אשמח לעזור
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו