מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד בן שנה ו3 חודשים לא הולךרינת23/09/2012
שלום,
יש לי ילד בן שנה ו3 חודשים שעדין לא הולך,אציין שאת כל ההתפתחות שלו עשה יחסית איטית בגיל 8 חודשים זחל ובגיל 10 חודשים זחל על 6 היה מטופל בפיזוטרפיה 3 מפגשים שראו שהוא הדביק את הקצב אמרו לי שאין צורך עוד.
כרגע הוא בן שנה 3 חודשים עומד מטייל סביב הליכון או שולחן אפילו במהירות שרוצים לתפוס אותו בורח ....עושה 5 צעדים לבד אבל רק עם עידוד שלי.לא ינסה בכלל ללכת בלי תמיכה.
נעמד מס' שניות גם רק בעידוד שלי ממש אני מעמידה אותו לא ליד שולחן רוב הפעמיים שהוא עומד לבד הוא ישר מקפל את הרגליים ועובר לזחילה. בכללי ילד חכם מבין מה אומרים לו אוהב לשחק אני הולכת איתו בבית ומחזיקה רק יד אחד. אוהב לשחק עוגה עוגה..מסתובב ומתיישב ונעמד שוב...
השאלה האם ניתן לעזור לו להגביר את הביטחון שינסה ללכת לבד בלי להחזיק בחפצים...
האם צריך אולי שוב פיזוטרפיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן שנה ו3 חודשים לא הולך - תגובה
דבי גרוס דולב23/09/2012הי רינת
אנו מצפים להליכה עצמאית עד גיל שנה וחצי, כך שבנך לא נמצא עדיין בעיכוב התפתחותי ואף נשמע שהוא ממש בדרך לשם. יתכן ואותו קושי שגרם להתפתחות המעט מאורחת שלו עדיין קיים במערכת וגורם לזה שהוא עדיין לא הולך אבל את זה לא אוכל לדעת בוודאות ללא היכרות.
בינתיים אני ממליצה להמנע מהולכה מרובה בעזרת היד שכן הדבר יכול לעקב את פיתוח היכולת ללכת לבד ולפתח את מערכת שיווי המשקל ואם מוליכים אז להקפיד שהיד שלו תהיה בגובה המותן שלו, כך יאלץ לעבוד על שיווי המשקל ולא ישען עלייך.
אין צורך להלחיץ מפני שמדובר בשלב דרמטי בהתפתחות התינוק ולתת לו עוד קצת זמן.
בנוסף, על מנת לפתח את מערכת שיווי המשקל ניתן לתרגל הרבה תנוע הבמרחב כגון הנפות, גלגולים עדינים והיפוכים עדינים.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)