מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זוחל רק גחון ורוצה לעמודענת20/10/2012
שלום לכן,
בני הנמרץ בן שמונה חודשים התחיל לזחול בגיל חמישה חודשים זחילת גחון (מושך בעיקר עם ימין אך לא ראיתי שיש לו בעיה עם היד השמאלית- הוא תופס וזורק למרחקים בשתי היידיים). מזה כחודש וחצי עומד על שש ומתיישב ישיבת חוף ים אבל לא זוחל על שש ולא מתיישב באופן מלא.
כעת, הוא כבר מנסה לעמוד (עומד על הברכיים) ונראה שהוא עומד לדלג לו על זחילת השש. מה אתן ממליצות לעשות? האם קריטי שהוא יזחל שש (הוא זוחל גחון במהירות מרשימה ואני מניחה שהוא נשאר שם מתוך נוחות אבל אולי אני טועה?
תודה,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוחל רק גחון ורוצה לעמוד - תגובה
נירה מירון20/10/2012שלום ענת. המעבר מגחון לשש כרוך במערכת שיווי משקל מפותחת דיה וחגורת כתפיים חזקה. קשה לדעת מדוע בנך אינו עולה על שש מבלי לבחון את מרכיבי התנועה שלו. אני מציעה לספק לו סביבה שתסייע לו לעלות על שש לדוגמא זחילה מעל מכשולים כמו כרית הנקה ,טיפוס על מגלשה מלמטה-שיפוע הפוך,טיפוס על סולם בגן השעשועים. בהצלחה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה- הבהרה קטנה
ענת20/10/2012תודה שהגבת מהר ועוד ביום שבת!
רק הבהרה קטנה מצידי- הוא עולה על שש כבר חודש וחצי ורק לא זוחל על שש (פשוט חוזר לגחון). הוא מטפס על כריות כמו נינג'ה.. להתעקש איתו על זחילת שש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה- הבהרה קטנה - תגובה
נירה מירון20/10/2012תודה על התיקון. מבלי לראות את מרכיבי התנועה קשה לשים את האצבע על הקושי הספציפי. אבל בדרך כלל שתי הסיטואציות שהזכרתי הן הנפוצות. נסו את עיניין השיפוע ההפוך. החשיבות בזחילה על שש אינה תפקודית מכיוון שבנך זוחל ממקום למקום. כמאובחנת הייתי בודקת אם מרכיבי התנוע נוכחים בזחילת הגחון-הצלבות,יד ורגל נגדית,כפיפה וזקיפה של הגו ועוד. אם אלו באים לידי ביטוי אז לא הייתי נכנסת לתהליך טיפולי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)