מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עידוד התהפכות וזחילהשירה15/05/2007
היי
בתי בת חמישה חודשים
בגיל חודש התהפכה מהבטן לגב- כמובן במקריות ובגיל שלושה חודשים היה נראה שהיא מתחילה להתהפך חופשי במשך מספר ימים, אך זה נעצר לגמרי. היא כן מניעה את הגוף לקראת התהפכות אך לא מתהפכת לגמרי לבד אלא צריכה ממני דחיפה ראשונית. היא כן נעה על ציר במיטתה אך לא מתהפכת מהגב לבטן ובנוסף כשאני שמה אותה על הבטן היא מרימה את הרגליים ואם אני מחזיקה לה אותם כך שתיגע במזרן ז היא כן דוחפת ומרימה את הטוסיק . איך אני יכולה לעודד אותה להתהפך באופן חופשי ולגרום לה להוריד את הרגליים למזרן בזמן השהות על הבטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסרים פרטים
עינת דולב-הדס15/05/2007הי שירה,
אם הבנתי נכון בתך מרימה את הרגליים בשכיבה על הבטן, מה קורה עם חלק הגוף העליון? האם היא מרימה גם את הידיים בתנוחת "אוירון"? האם הגוף נוקשה בדרך כלל?
האם בשכיבה על הגב היא אוחזת בכפות הרגליים? האם היא מביאה את כפות הרגליים לפה?
חסרים לי פרטים על מנת שאוכל לדייק בתשובתי, אשמח אם תתיחסי לשאלותי.
ואני מחכה לתשובה ממך על מנת שאוכל לענות לך.
יום נפלא
עינת דולב הדס
מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שירה15/05/2007היי
הידיים שלה לא באוויר בתנוחת אווירון אבל פעמים רבות היא מיישרת אותן ולא נשענת עליהן ואני מחזירה לה את הידיים למצב בו היא תשען על חגורת הכתפיים. בנוסף היא תופסת חפצים גם כשהיא על הבטן ומביאה אותם לפה.
במצב של שכיבה על הגב היא מחזיקה את הברכיים ואת הרגל אבל לא היא לא לוקחת את הרגלים לפה ולא תופסת את כפות הרגליים שלה
אשמח לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
עינת דולב-הדס15/05/2007שירה הי,
דבר ראשון מאוד חשוב שהיא תכיר את כפות הרגליים שלה, הייתי ממליצה לך לקרב את כפות הרגליים וכפות הידיים יחד כשהיא שוכבת על הגב ולגלגל מצד לצד. גם כף רגל ימין לרגל ימין ושמאל לשמאל וגם אלכסונים. אפשר גם את שתי הרגליים ושתי הידיים. כך תגלגלי אותה מצד לצד.
כשהיא תהיה יותר מעוגלת (כשכפות רגליה בפה) יהיה לה יותר קל להתגלגל לצדדים ומשם להתהפך לגמרי. בנוסף חשוב שהיא תרגיש נוח לשכב על הבטן, הגב וגם הצדדים.
כשהיא שוכבת על הבטן ונשענת על המרפקים טפחי לה על השכמות, אחזי את השכמות והניעי אותן מצד לצד. על כדור פיזיו על הבטן על המרפקים ניעות של הכדור קדימה אחורה, ימינה ושמאלה. כך היא תלמד להעביר משקל מצד לצד.
תרגילים נוספים את יכולה לקרוא בלינק שנתתי לך קודם. השאלה היא דומה בנושא ההתהפכות ואם תדפדפי לאחור יש שם גם תרגילים לשיפור השכיבה על הבטן.
בהצלחה
עינת דולב הדס
מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דבי גרוס דולב16/05/2007היי,
כמובן שטוב מראה עיניים משמע אוזניים אך אם אני צריך לנחש על פי תיאורך, אני מנחש שפלג הגוף העליון שלה קצת נוקשה. השכיבה על הבטן כשידיה מורמות בדר"כ מלווה ונובעת מקושי מסוים באיזור השכמות ובגב העליון. הנוקשות הזאת מפריעה לה להתשמש בתנופה של הרגליים ולהתהפך.
מה לגבי שכיבה על הצד ? היא אוהבת ?
מה שהייתי עושה זה קודם כל מנסה להרפות את שרירי הגב שלה וזאת ע"י ביצוע תרגילים
מעבר לכך הייתי מנסה להרפות את צדי גופה של בתך. לתת לה לישון על הצדדים, להרפות עם ידיך את האיזור של המותנים, עם היד, עם חיתול בד, בזמן שהיא שוכבת על הבטן, להניע אותה קלות מצד לצד כשאת מגיע מאיזור הצלעות מהמותנים.
נסי את התרגילים במשך כשבוע וחזרי לספר לנו :)
עידן דולב
מדריך להתפתחות תינוקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)