בן שמונה חודשים- ישיבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שמונה חודשים- ישיבה
    מירי
    02/11/2012

שלום,

הקטן שלי בן שמונה חודשים, זוחל זחילת גחון מהירה ויעילה כבר מגיל חמישה חודשים. זו זחילה אינדיאנית כזו- יד אחר יד ותוך שימוש גם ברגליים. מאד מעוניין להיות יותר גבוה, ולכן כל הזמן נעזר בכל מה שיש מסביב (ברגליים שלנו, במדרגות, מעקים, כסאות) כדי להתרומם על הברכיים ולאחרונה גם להיעמד על הרגליים. נראה לי שעל הזחילה הרגילה הוא כבר מוותר ויעבור מייד לעמידה והליכה...
    הוא מגיע לישיבה מתוך העמידה בהישענות על הברכיים, אבל עדיין לא יציב מספיק כדי להשבת בלי שהוא תומך את עצמו או נתמך. השאלה היא האם זה תקין? האם יש דרך לעודד אותו לישיבה? אני ממש רוצה שישב כי זה יאפשר לנו אכילה ביתר נוחות..
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שמונה חודשים- ישיבה

הוספת תגובה

• בן שמונה חודשים- ישיבה - תגובה

דבי גרוס דולב
    02/11/2012

הי מירי
    אחד הדברים החשובים בהתפתחות התינוק הוא מעבר דרך כל שלבי ההתפתחות, ובעיקר זחילת 6 חשובה מאין כמוה. לדילוג על שלב משמעותי ישנה תמיד סיבה תנועתית שאותה חשוב לאבחן ולתרגל. אותה סיבה תנועתית לא מאובחנת עלולה להופיע בשלבים אחרים של ההתפתחות ולכן חשוב לתת על כך את הדעת.
    לאור זאת מה כדאי לעשות הוא לא לעודד שיבה עצמאית אלא למצוא את הסיבה לאי הזחילה, ללמד זחילת 6, ללמוד ישיבה נכונה (דרך עמידת 6 ולא דרך הברכיים) ומכאן להתקדם הלאה. הסיבות ודרכי התרגול הן לרוב פשוטות וקלות לביצוע!
    אשמח לעזור.

בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יושב ולא זוחל 6

מירי
    09/12/2012

תודה על התשובה.
    הקטן כבר בן תשעה וחצי חודשים ועדיין לא יושב ולא זוחל 6- זוחל היטב גחון (יד רודפת יד), נעמד ועובר ממקום למקום בעמידה. אני כבר בהחלט מודאגת ושוקלת פגישת ייעוץ. אנחנו מאיזור ירושלים- עם מי מומלץ להתייעץ כאן? האם יש תרגילים שניתן לעשות בבית עם התינוק כבר כרגע?
    תודה רבה,

מירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יושב ולא זוחל 6 - תגובה

דבי גרוס דולב
    10/12/2012

הי מירי
    עכשיו באמת שאין מקום להמליץ על תרגול בבית אלא לקבל אבחון אמיתי. אפשר דרך קופות החולים והתהפתחות הילד ואפשר גם באופן פרטי, כך אני מטפלת, אשמח לעזור לכם.

בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו