מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן שמונה חודשים- ישיבהמירי02/11/2012
שלום,
הקטן שלי בן שמונה חודשים, זוחל זחילת גחון מהירה ויעילה כבר מגיל חמישה חודשים. זו זחילה אינדיאנית כזו- יד אחר יד ותוך שימוש גם ברגליים. מאד מעוניין להיות יותר גבוה, ולכן כל הזמן נעזר בכל מה שיש מסביב (ברגליים שלנו, במדרגות, מעקים, כסאות) כדי להתרומם על הברכיים ולאחרונה גם להיעמד על הרגליים. נראה לי שעל הזחילה הרגילה הוא כבר מוותר ויעבור מייד לעמידה והליכה...
הוא מגיע לישיבה מתוך העמידה בהישענות על הברכיים, אבל עדיין לא יציב מספיק כדי להשבת בלי שהוא תומך את עצמו או נתמך. השאלה היא האם זה תקין? האם יש דרך לעודד אותו לישיבה? אני ממש רוצה שישב כי זה יאפשר לנו אכילה ביתר נוחות..
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שמונה חודשים- ישיבה - תגובה
דבי גרוס דולב02/11/2012הי מירי
אחד הדברים החשובים בהתפתחות התינוק הוא מעבר דרך כל שלבי ההתפתחות, ובעיקר זחילת 6 חשובה מאין כמוה. לדילוג על שלב משמעותי ישנה תמיד סיבה תנועתית שאותה חשוב לאבחן ולתרגל. אותה סיבה תנועתית לא מאובחנת עלולה להופיע בשלבים אחרים של ההתפתחות ולכן חשוב לתת על כך את הדעת.
לאור זאת מה כדאי לעשות הוא לא לעודד שיבה עצמאית אלא למצוא את הסיבה לאי הזחילה, ללמד זחילת 6, ללמוד ישיבה נכונה (דרך עמידת 6 ולא דרך הברכיים) ומכאן להתקדם הלאה. הסיבות ודרכי התרגול הן לרוב פשוטות וקלות לביצוע!
אשמח לעזור.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יושב ולא זוחל 6
מירי09/12/2012תודה על התשובה.
הקטן כבר בן תשעה וחצי חודשים ועדיין לא יושב ולא זוחל 6- זוחל היטב גחון (יד רודפת יד), נעמד ועובר ממקום למקום בעמידה. אני כבר בהחלט מודאגת ושוקלת פגישת ייעוץ. אנחנו מאיזור ירושלים- עם מי מומלץ להתייעץ כאן? האם יש תרגילים שניתן לעשות בבית עם התינוק כבר כרגע?
תודה רבה,
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יושב ולא זוחל 6 - תגובה
דבי גרוס דולב10/12/2012הי מירי
עכשיו באמת שאין מקום להמליץ על תרגול בבית אלא לקבל אבחון אמיתי. אפשר דרך קופות החולים והתהפתחות הילד ואפשר גם באופן פרטי, כך אני מטפלת, אשמח לעזור לכם.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)