שכיבה על הבטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכיבה על הבטן
    ג
    16/11/2012

בני בן חודש וחצי
    לא אוהב לשכב על הבטן
    אני רק שמה אותו והוא בוכה
    ובכל זאת אני מתעקשת מספר פעמים ביום
    אני דואגת לעשות לו קודם תרגילים בשכיבה על הגב
    להניח אותו על השידת החתלה ולא על הריצפה
    הוא שוכב גם בפוף
    אני מניחה אותו על כדור פיזיו ומגלגלת אותו לאט
    הוא מרים את הראש היטב ומחזיק אותו יפה
    עוקב אחרי חפץ באופן מלא
    מזיז את הראש מצד לצד
    ובכל זאת למה הוא כל כך בוכה? ומה עוד אפשר לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שכיבה על הבטן

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן - תגובה

נירה מירון
    16/11/2012

שלום גל. הקושי לשכב על הבטן נובע בדרך כלל מזקיפת יתר של הגב ושרירי בטן מאד מפותחים ונוקשים. נשמע מתיאורך שאת מכירה מספר תרגילים לשיפור השכיבה על הבטן. קשה לי לדעת האם את עושה את התרגילים נכון?ממה נובע הקושי של בנך? אני מציעה לגשת לאבחון מסודר. אשמח לעזור!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מניחה שכן

ג
    16/11/2012

יש לי רקע מקצועי
    הרופאה אמרה שאין מה לדאוג וככל שהוא יגדל יהיה לו קל יותר
    והוסיפה שהרמת הראש הרבה יותר טובה ממה שמצופה בגילו. הוא מחזיק את הראש ומביט היטב בגירוי. הבעייה היחידה שנמאס לו מהר והוא מתחיל לקטר.
    בטיפת חלב אמרו לי כמה פעמים ביום לכמהדקות ושעוד לא אמורה להיות הרמת ראש ולא להתרגש מבכי...
    האם את חושבת שצריך לפנות לאבחון בגלל שהוא בוכה למרות הרמת ראש תקינה, מעקב רציף אחר חפץ וכו?
    איפה עושים אבחון כזה? נוירולוג? התפתחות הילד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מניחה שכן - תגובה

נירה מירון
    17/11/2012

שלום גל.
    המטרה של התרגול כפולה: אימון שרירי ויצירת מודעות לתנועה. כאשר תינוקך בוכה השרירים כמובן עובדים אך המוח אינו פנוי ללמידה. לכן אני סבורה שאין טעם להכריח את התינוק להיות על בטנו כאשר הוא בוכה.
    אם הוא שוכב על בטנו ומרים ראשו בצורה טובה- גם אם לפרקי זמן קצרים, אין צורך בהתערבות.
    אני מציעה שכאשר הוא מתחיל להראות סימני אי שביעות רצון מהשכיבה על הבטן,(על תחכי להופעת בכי) תגלגלי אותו לגב, תשחקי עמו מעט כשהוא על גבו ותהפכי אותו שוב לדקה נוספת. וכך חוזר חלילה. הפכי את זה למשחק. כשהוא על בטנו שכבי מולו על המזרן- אין כמו הפנים שלנו ליצור גירוי. כשהוא על בטנו הציעי לו צעצוע קטן שירכז את ידיו לקו האמצע ולא צעצועים גדולים שידרשו הרמה מאסיבית של בית החזה מהרצפה.
    לכי איתו בצעדים קטנים- ולאט לאט טווחי הזמן בהם ישכב על בטנו יתארכו.
    לגבי האבחון- כשאני מבצעת אבחון סנסו מוטורי אני מתבוננת בסביבה ההתפתחותית של התינוק ובסיבות לקושי. כאשר מנטרלים את הגורם לקושי- הקושי נפתר. !בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, זה מה שאניעושה

ג
    17/11/2012

כשהוא מתחיל לבכות אני מרימה אותו
    הוא אוהב שאני מגלגלת אותועל המזרון פעילות
    יש לי שאלה נוספת שמתי אותו על הפוף כשהוא על הבטן
    כשהתחיל לבכות הרמתי מעט והנחתי (כאילו הוא זוחל..)
    האם זהבסדר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, זה מה שאניעושה - תגובה

נירה מירון
    17/11/2012

על הפוף , על הבטן דווקא מייצר את ההקשתה המשמעותית בגב שיוצרת את הקושי לשכב על הבטן.
    אני ממליצה להשכיב בפוף על הגב , ולהשקיע את הגוף בתוך הפוף (אם זה פוף רך ואלסטי) על מנת לייצר כפיפה של הגב. במנח זה אפשר לשחק בהושטת ידיים לחפצים, לבועות סבון וכדומה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בועות סבון - איזה רעיון יפה! תודה.

ג
    17/11/2012

נקנה שירגע המצב
    תחדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו