מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסיקה להתהפךאולגה19/11/2012
שלום,
יש לי תינוקת בת 4.5 חודשים. מאז שנולדה היא רוב הזמן על הבטן וגם ישנה על הבטן
בגיל 3 חודשים ו3 שבועות התחילה להתהפך מהבטן לגב.
בגיל 4 חודשים קיבלה חיסונים ומאז הפסיקה להתהפך.
כבר כשלושה שבועות אחרי החיסונים ועדיין לא מתהפכת.
כמו כן היא הייתה שוכבת ממש יפה על הבטן ומרימה את הידיים ואת הראש ומעבירה משקל מצד לצד.
עכשיו היא מתעייפת אחרי כמה שניות ומעבירה את הידיים אחורה (נראית תינוקת שלא אוהבת בטן - חצי אוירון)
אני מודאגת ולא מבינה את פשר הרגרסיה. האם זה טבעי ומוכר ? או שמא חריג?
יש לציין שמאז החיסון היא באי שקט באופן כללי: נהייתה נודניקית ורוצה רוב הזמן יחס וידיים כשעד החיסון הייתה תינוקת נוחה והייתי יכולה להשאיר אותה יותר מחמש דקות לבד והיא הייתה רגועה.
אודה על מענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסיקה להתהפך - תגובה
נירה מירון19/11/2012שלום אולגה. בהתפתחות הסנסו מוטורית אין תופעה של רגרסיה שפירושה חזרה אחורה. הגוף והמוח לא שוכחים את מה שלמדו. כן מוכרת התופעה שבה תינוק לומד תנועה מוטורית ומפסיק לעשות אותה לזמן מה. קשה לנתח את הסיבות לכך שבתך הפסיקה להתהפך מבלי לאבחן אותה. כמו כן אין לי שום דרך לקשור בין החיסון לתופעות שאת מתארת. אם את רואה שאכן אינה מתהפכת -התייעצי עם איש מקצוע באבחון מסודר. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אולגה21/11/2012תודה על התגובה.
מה שמטריד אותי זה שהיא לא שוכבת יותר מדקה על הבטן בלי לתבכיין (מה שלא היה עד כה)
כמו כן היא פורשת ידיים לצדדים כמו אוירון ומרימה את הרגליים - מה שתינוקות בני יומם עושים. נראה כמו תינוקת שלא רגילה להיות על הבטן . ואני שוב מדגישה שהיא עד כה הייתה רוב הזמן על הבטן כולל שינה, הרימה יפה את הראש ונשענה על הידיים והמרפקים
האם סביר שדבר כזה יקרה? האם יש צורך באיש מקצוע?
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
נירה מירון21/11/2012קשה לדעת מה מקור הקושי לשכב על הבטן- אם אכן יש קושי- מבלי לראות את התינוקת. לגבי האוירון- זה בהחלט חלק מרפרטואר התנועות אצל תינוק בגיל זה. אבל תנוחת האוירון צריכה להיות רק חלק מהרפטואר , בשילוב עם השענות על המרפקים, הנחת הראש על המזרון למנוחה, והושטת ידיים לחפצים ברדיוס .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אולגה21/11/2012כל מה שאמרת קיים, אבל לרוב באי שקט.
אני אנסה תרגילים...
תודה רבה והמשך שבוע שקט !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
נירה מירון21/11/2012בבקשה.
לפעמים סבלנות היא המפתח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)