הליכה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הליכה
    מיכל
    21/11/2012

שלום רב,
    בני כמעט בן שנה וחצי.
    הוא נולד חמישה שבועות לפני הזמן ונשאר שבועיים בפגייה.
    ילד מדהים ומקסים, אבל עושה רושם של עצלן כמהה.
    הוא עשה הכל יחסית לאט, עם עיכוב של כמה שבועות בכל שלב ממוצע.
    את זחילת השש התחיל בגיל שמונה חודשים
    לעמוד החל לפני חודשיים, שזה בשנה ושלושה חודשים וחצי
    וללכת התחיל לפני חודש.
    העמידה וההליכה הוא עושה ממש לאט, כאילו עושה את זה בשבילי מוודא שאני רואה ומתרשמת ומיד מפסיק. למרות שכשיש כדור והוא לא עייף, הוא יעמד, יצעד צעד שניים ויבעט בכדור.
    אני לא אמא לחוצה, בנושא זה, אבל עושה רושם שזה איטי מידיי...
    למה הוא לא הולך ועומד יותר, אם כבר מסוגל?
    חשוב לציין שהוא מקשקש מאוד יפה עם עפרונות, אוכל עם כף, מתעסק יפה עם קורקינט ומראה יכולות מדהימות עם יש תמיכה. הוא גם לא מסכים שירימו אותו, רק ללכת יד ביד, רק יד אחת... והולך מאוד יפה ויציב. גם עולה ויורד מדרגות בעמידה עם המעקה.
    יש סיכוי לטונוס נמוך?
    צריכה פשוט סובלנות?
    מה דעתכן?

תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הליכה

הוספת תגובה

• הליכה - תגובה

נירה מירון
    21/11/2012

שלום מיכל.
    ראשית ההתייחסות לבנך מבחינת רצף ההתפתחות אמורה להיות בהתאם לגיל המתוקן ולא הביולוגי. כלומר התייחסי לגילו כאילו התחיל חמישה חודשים מאוחר מהלידה. יש משמעות רבה מאד לחמישה שבועות של התפתחות , גם אם הם מתרחשים כשהתינוק בתוך הבטן ולא מחוץ לה.
    שנית- אני לא מאמינה בהגדרה "ילד עצלן". נכון שכל ילד נולד עם טמפרמנט מסויים, אבל תמיד צריך להתבונן בסביבה בה הוא מתפתח, בגנטיקה, וביכולות הפיזיות.
    יש לבדוק כמה פרמטרים: שיווי משקל, טונוס שרירים, וסיבות למוטיבציה תנועתית נמוכה. כל אלה אפשר לבדוק באבחון ליווי התפתחותי ואי אפשר להצביע על הגורמים מבלי לראות את הילד.
    אשמח לעזור!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו