ישיבה על כסא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ישיבה על כסא
    עינת
    28/11/2012

בני בן 11.5 חודשים. התחיל ללכת בגיל עשרה חודשים. מתיישב בערך מגיל שמונה חודשים אך רק בצורת W (הרגליים מאחור), זוחל מגיל שבעה חודשים, בנוסף עושה כפיים ובי ביי ,ואומר מספר מילים (כבר מגיל שבעה חודשים).
    השבוע נכנס לגן ובו מצפים ממנו לשבת על כסא קטן של גן, לדברי הגננת הוא לא ממש מסתדר עם הכסא ו"נמרח" עליו כך שצריך מדי פעם ליישר אותו. לדברייה שאר הילדים בגן מסתדרים עם הכסא.
    שאלתי היא האם אכן מצופה מתינוק מגילו לשבת על כסא כזה?
    האם ישיבה על כסא כזה עלולה לגרום לו נזק?
    האם יש קשר בן הקושי שלו בישיבה על כסא לקושי בישיבה על הישבן והאם ישנו צורך בטיפול? (בטיפת חלב ייעצו לי לנסות להעביר את הרגליים שלו קדימה כאשר הוא יושב בישיבת W אך כניסיתי הוא איבד שיווי משקל).
    בתודה מראש
    עינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ישיבה על כסא

הוספת תגובה

• ישיבה על כסא - תגובה

נירה מירון
    28/11/2012

שלום עינת.
    ישיבה על כיסא בגן כמוה כישיבה על כיסא אוכל בבית. עם זאת בגנים רבים , לצערי, לצוות קל יותר לנהל את קבוצת הילדים ולייצר קשב כשהילדים ישובים בכיסא.
    מאחר ואת מציינת שבנך מרבה בישיבת W אני מניחה שיש לו גמישות רבה במפרקי הירך ויתכן שטונוס השרירים שלו נמוך. במידה ואכן זה כך- יהיה לו קשה יותר מילדים אחרים לשבת בזקיפות על הכיסא.
    אני מציעה לך לפנות לאבחון מסודר אצל מדריכה להתפתחות על מנת לבדוק את שציינתי ולקבל רעיונות כיצד לעבוד עמו באמצעים פשוטים וזמינים.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו