מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרהלרה03/12/2012
בוקר טוב,
בתי בת שנה וחודשיים עוד מעט, בגן אמרו לי שהיא אולכת חופשיה בלי עזרה, ושהיא לוקחת עגלה של משחקים של תינוק ואולכת וגם עוזבת את העגלה ואולכת לבד.
ואצלנו היא לא מוכנה ללכת בלי ידים, היא עושה כמה צעדים כשאני מחזיקה אותה ובעלי אומר בואי לאבא ולהפך...
איך אנחנו יכולים לעשות כדי שהיא גם תתחיל ללכת בבית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
נירה מירון03/12/2012הי לרה. זו דוגמא נהדרת להשפעה של הסביבה על ההתנהגות. הסיבה שבגללה הילדה לא הולכת בבית ללא תמיכה- היא כי אתם נותנים לה את התמיכה הזו. נכנסים לעיניין גם אלמנטים התנהגותיים ורגשיים. כלומר- לאור התאור של הגן , את מבינה שהילדה מסוגלת מוטורית, ללכת בכוחות עצמה והסיבה שבגלל היא לא עושה זאת אתכם היא רגשית.
איך לשנות את המצב?
1. אל תוליכו אותה, אלא אם כן אתם בחוץ ואתם רוצים להגן עליה מריצה לכביש או סכנה אחרת.
2. קחו אותה למקומות רחבי ידיים ( למשל הדשא בפארק) שאין בהם חפצים שאפשר להאחז בהם. התרחקו מעט (מטר, שניים) וקראו לה אליכם.
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
לרה04/12/2012קודם כל תודה על התשובה המהירה...
את בעצם אומרת שאני מלחיצה/מפחידה אותה, או שאני מפנקת אותה יותר מדי, כלומר שהיא יודעת שאני אתן לה יד כל פעם שהיא תרצה...
האם אולי הליכון יכול לעזור? כאילו שהיא תראה שהיא יכולה לנוע בלי העזרה שלי (אבל מצד שני יש את ההליכון...), או הדבר אולי לא טוב ופוגע בהתתפתחות הטבעי?
אני לא יודעת מה יותר טוב... אני רוצה את הכי טוב אבל לפעמים מחוסר ידע זה יכול לגרום לנזק...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה - תגובה
נירה מירון04/12/2012הי לרה. לא הייתי משתמשת במילים חריפות כל כך.
אני חושבת שפעמים רבות- אנחנו , ההורים , עושים עבור ילדנו פעולות שהיו מסוגלים לעשות בעצמם.
לפעמים אנחנו חוששים שיהיה להם קשה, לפעמים אנחנו מפחדים שיפגעו.
כולנו נוהגים כך.
ונכון- כאשר את מסייעת לבתך ללכת- קל לה יותר להסתייע בידך . ההליכה היא ארועה משמעותי ומפחיד עבור הילד. היא כרוכה בנפילות רבות ותחושה כללית של חוסר שליטה- בהתחלה. אבל אנחנו כמבוגרים יודעים שהדרך להתגבר על מכשולים- היא לעבור אותם , ולא להמנע מהם.
- ההליכון בעצם מחליף את את הידיים שלכם ולכן לא הייתי ממליצה עליו.
ולסיום- לכל תהליך התפתחות צריך לתת את הזמן שלו. התפתחות אינה מתרחשת ביום, יש בה שלבים ורצף ואין דרך אחרת להתפתח- יש לעבור את הרצף כולו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)