שאלה לאמהות-איך עברתן את שלב השינים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לאמהות-איך עברתן את שלב השינים
    דפנה
    09/01/2013

אני אמא לתינוק בן שמונה חודשים...בזמן האחרון התחילו בקיעת השיניים, אני לא צריכה להסביר לכם איזה בכי בלילה, מידי פעם אני נותנת משהו לשיכוך כאבים ובדרך כלל מורחת את הג'ל הזה לחיניכים... חברה המליצה לי לשים מוזיקת רגע כשזה קורה היא אומרת שאצלה זה מרגיע מאוד את הילד וגורם לו להירדם חזררה לבד... הייתכן? מוזיקה לא תגרום לו להתעורר?! איך אתן מתמודדעות עם כאבי השיינים בלילה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה לאמהות-איך עברתן את שלב השינים - תגובה

נירה מירון
    09/01/2013

הי עדי. אמנם הנושא לא קשור להתפתחות סנסו מוטורית אבל- מחקרים מראים שהקשר בין בקיעת שיניים לתסמינים פיזיים אינו משמעותי.
    האם שמרגיעה את בנה באמצעות מוזיקה אינה גורמת להפחתת כאב השיניים (אין בזה שום היגיון פיזיולוגי), אלא מלמדת את תינוקה להרגע באמצעות מוזיקה. יתכן והסיבות לבכי תינוקך בלילה לא בהכרח קשורות לבקיעת השיניים אלא להרגלי שינה לא נכונים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על שלי זה עובד

שירלי
    09/01/2013

היי. אני מסכימה חלקית עם נירה. אני לא חושבת שמוסיקה מפחיתה כאבים אבל אני מאמינה שהוא נרגע כשהוא שומע אותה, וודאי עם היא חוזרת על עצמה והוא מכיר אותה ורגיל אליה והיא מקושרת אצלו לדברים חיוביים. התינוק שלי בן שבעה חודשים ומהרגע שהוא נולד אני מרגיעה אותו עם שיר ערש "בואי אמא" ואני רואה עכשיו שכשכואב לו משהו או כשהוא עצבני ואני מתחילה לשיר אז הוא נרגע אפילו כשאני רק מתחילה לשיר את השיר. כשאני לא איתו אז או שאחרים שרים לו או שמשמיעים לו את השיר וזה משפיע. מצרפת לך שירי ערש בביצועים מקסימים ועכשוויים. לדעתי אין לך מה להפסיד אם תנסי.
    בהצלחה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוודאי, כמו שירי ערש

קרן
    10/01/2013

זה בהחלט עובד אצלנו, כמובן שלא מוזיקה רועשת, לא לחינם המציאו את שירי הערש, הם מנחמים במצבים כאלו. אצלנו מתנגנים באופן קבוע כמה שירים מאחר ואני לא זמרת גדולה. הבובה זהבה שהייתה אצלי בילדות גם מרגיעה את הקטנה שלי. עכשיו גם גיליתי את הפרויקט של בית אביחי שהם חידשו את השירים המוכרים האלו וזה נהדר בעיני שהם עדיין רלוונטיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוזיקה אינה מפחיתה כאב - תגובה

נירה מירון
    13/01/2013

אמהות יקרות. מוסיקה בהחלט יכולה להרגיע. אני ממליצה להשתמש במוסיקה לא רק כשהתינוק לא רגוע אלא גם כאמצעי להפחתת גירויים, לדוגמא במוסיקה ללא מילים עם אלמנטיים מונוטוניים(למשל מוזיקה אפריקאית), כאשר אתן רוקדות איתו.
    אבל- אל תבלבלו רגיעה עם הפחתת כאבים. כשהשיניים כואבות אין בכוחה של המוזיקה להרגיע את הכאב, אלא רק להסיח את הדעת ממנו לזמן קצר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו