עדיין לא זוחלת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עדיין לא זוחלת
    ג'ני
    10/03/2008

שלום
    בתי כמעט בת 9 חודשים.
    מתהפכת בקלות לשני הצדדים דרך שני הצדדים. עושה סיבוב סביב ציר בקלות, שוהה הרבה על הבטן ללא תלונות (מעדיפה רוב הזמן להיות על הבטן).
    מטריד אותי שהיא לא מנסה לזחול, אני כבר התייאשתי מזחילת גחון (לא נראה לי שזה יקרה) אבל אני נורא רוצה שהיא תזחל על שש.
    היא מעלה את כל הגוף שלה גבוהה על כפות הידיים ולפעמים מנסה להרים קצת את הטוסיק, אבל אז מחליקה ומוותרת.
    אני מנסה להוריד לה מכנסיים וגרביים בערב, בגן היא נמצאת רוב הזמן על הרצפה על הבטן.
    היא נראית ממש חזקה ואין קושי גופני נראה לעין (לפחות לא לי).
    כשאני מנסה לעזור לה להרים את הטוסיק היא מתנגדת.

מה אני יכולה לעשות כדי לעודד אותה לעלות על שש?
    האם זה איחור משמעותי?

תודה
    אמא מודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עדיין לא זוחלת

הוספת תגובה

• עדיין לא זוחלת

שירי קאשי
    10/03/2008

הי יוליה,
    מכל התאור שתארת אכן לא פשוט לגלות מהו הגורם המעכב את בתך. אני אנסה לתת פתרונות שהם אופייניים אבל אני ממליצה לפנות גם לאבחון.
    ייתכן שחלק מהבעיה היא חוסר שיווי משקל. תינוק עם מערכת שיווי משקל לא מספיק מפותחת יכול להתקשות בעליה על שש. לצורך זה את צריכה לתת לה חוויות של תנועה במרחב, להרים אותה, לשנות תנוחות במהירות, נדנדה, תנועה על כדור פיזיו וכו'.
    בעיה נוספת היא אולי קושי בכיפוף הברכיים. קושי כזה יכול לנבוע מהרבה סיבות. תנסי על ידי עיסוי להביא אותה לרגיעה ורפיון ומכאן להתחיל להניע לה את מפרקי הירכיים והברכיים על ידי כיפוף ויישור של הרגל. חשוב לעשות זאת רק עד כמה שהיא מאפשרת ולא בכוח.
    אני כרגע עדיין לא מפנה אותך לתרגילים ספציפיים לעלייה על שש כיוון שהיא מראה התנגדות ונראה לי שיש קושי כלשהוא שצריך להתגבר עליו קודם. אם התרגילים שהצעתי לא הועילו אני ממליצה בחום לפנות לאבחון.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית שיווי משקל

יוליה
    12/03/2008

נראה לי שבאמת יש לה בעיית שיווי משקל, כשאני שמה אותה על כדור פיזיו ומטה אותו לצד היא לא מכופפת רגל נגדית אלא מתנגדת עם כל הגוף כמקשה אחת.
    הייתי איתה אצל אורטופד והוא לא ראה שום בעיה, רופא הילדים אומר שרק תהיה כמה שיותר על הרצפה על הבטן, אבל זה מה שקורה עכשיו ועדיין אין התקדמות.
    אני עשה לה כל יום "תנועה במרחב", מקפיצה אותה באוויר והיא מאוד אוהבת את זה.
    אני לא מושיבה אותה (רק לפעמים כשהיא עלי היא מנסה להתיישב בעזרת שרירי הבטן ואני עוזרת לה, אבל ממש למספר דקות).
    לא נראה שיש לה בעיה בכיפוף הברכיים, מה שכן כשהיא עושה סיבוב ציר על הבטן היא משתמשת יפה בידים והרגליים פשוט נגררות (הרגל הנגדית מתכופפת וכאילו "נשארת מאחור" ואז היא מזיזה אותה כי נוצר פיסוק רחב ברגליים שלא מאפשר המשך תנועה)

מה עוד אני יכולה לעשות כדי לשפר את שיווי המשקל שלה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ליוליה

דבי גרוס דולב
    10/03/2008

שלום יוליה
    בגיל 9 חודשים אנחנו אכן רוצים לראות כבר זחילה או סימנים של זחילה. אם התינוק עדיין לא זוחל, אז רוב הסיכויים שישנו משהו קטן שמעכב את הזחילה, גורם בהתפתחות שמקשה.
    האפשרויות יכולות להיות רבות וקשה לאבחן אותן בפורמט זה, יכול להיות שמדובר בטונוס שרירים לא מאוז(0אולי גבוה), אולי בחוסר כפיפה של הגב.
    האם אתם מושיבים את ביתכם? כי גם הושבה טרם עת עלולה לגרום לעיכוב בזחילה.
    מכיוון שישנן מספר אפשרויות, הייתי ממליצה לקבל אבחון אישי וללמוד תרגילים לתרגול יומי בבית.
    אני לא אומרת שמדובר בבעיה אבל שכן כדאי אולי לעזור לביתכם לעבור את המכשול הקטן שבדרך ולתת לה את התנאים הטובים ביתר להתפתחות מוטורית נינוחה.
    שיהיה בהצלחה רבה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט- אבחונים ושיעורים פרטיים
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאמא המודאגת

תמר
    12/03/2008

אל תתייאשי. בני התחיל לזחטול בגיל עשרה חודשים בדיוק. סבלנות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו