מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 3 וחצי חודשים מנסה לשבתהודיה14/03/2008
בס"ד
כמה שאלות
1.בני בן 3 חודשים ו 10 ימים. גדול לגילו (שוקל כבר 7 קג) התהפך מבטן לגב פעמיים לפני שבועיים ולא חזר על זה האם נורמלי?
2. כמו כן כשאני משעינה אותו עלי (גב שלו נשען על הבטן שלי בישיבה) הוא אוחז בשתי ידי ומנסה להתרומם. אתמול הוא פשוט התיישב לחלוטין ללא עזרה שלי (מלבד ידיים שהחזיקו בכפות ידיו) הוא חוזר על זה כל הזמן. האם לאפשר לו את זה? האם זה בריא לו או יכול חלילה להזיק?
3. באיזה גיל הוא אמור להושיט בצורה רצונית את ידיו לחפצים? כרגע נראה לי שהוא נוגע בהם בצורה אקראית.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה להודיה
דבי גרוס דולב15/03/2008שלום הודיה
1. לגמרי נורמלי שתינוק עושה צעד קדימה בהתפתחות המוטורית, נעצר וממשיך.
2. לעומת זאת מאוד לא מומלץ לאפשר ולעודד תינוק להתיישב דרך שרירי הבטן, זה לא נכון כי זה עלול להפוך לתבנית תנועתית משובשת. תינוק אומר להתיישב דרך עלייה על 6, הטיית הטוסיק לאחור והתישבות. הפעלה מאומצת של שרירי הבטן עלולה לשבש את ההתפתחות המוטורית או לגרום למתח מיותר בבטן, בצוואר או בבית החזה.
3. זהו הגיל שבו תינוק מתחיל להושיט ידיים באופן רציני, המשיכי לגרות אותו לכך .\
שיהיה שבוע נפלא
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלת הבהרה לגבי הישיבה
הודיה16/03/2008תודה על תשובתך ובכל זאת. איך אני אמורה למנוע ממנו לעשות את זה? להחזיק אותו בכח ולא לאפשר לו להתיישב, זה ממש רפלקס שלו וכל פעם שאני מושיבה אותו עלי בתנוחה ששנינו אוהבים גב אל בטן הוא מנסה לעשות את זה. ואפילו בסלקל הוא מנסה.
הלחצת אותי, יש פתרונות?
איך לגרות אותו להושיט יד לדברים? בינתיים הוא לא עושה זאת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך להודיה
דבי גרוס דולב16/03/2008ה הודיה
לא התכוונתי להלחיץ אותך, מצטערת.
מה שהכי טוב לעשות הוא להמנע ממצבים שיש בהם גירוי להתרוממות דרך שרירי הבטן, כשהוא שעון על ברכייך נסי ליצור מצב בו כפות רגליו באותו הגובה של ראשו וכך יקשה עליו לעשות זאת.
נסי להמנע מלהניחו במשטחים מוטים ונסי לשים אותו במצב של 180 מעלות ככל שניתן.
ודאי שלא ניתן להמנע משימוש בסל-קל אבל כן להמעיט שימוש בטרמפולינות למיניהן, הושבה עלייך ובעגלה וכו.
להושטת ידיים נסי לעסות את כפות ידין, לפתוח אותן על גבי פנייך, לשים בידיו צעצועים רכים שונים, לנפנף מול פניו בצעצועים שונים ולבדוק האם באולי הקושי שלו נובע מקושי להביא ידיים אל קו האמצע? האם הוא עושה זאת? האם בעת שכיבה על הבטן הוא מצליח לשמור על ידיו ברוחב כתפיים או שהן "בורחות" לאחור? לתנוחת אווירון? אשמח לשמוע.
בברכה, דבי גרוס דולב
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)