מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 7 שבועות קשר עיןריקי05/04/2013
שלום רב.
ביתי בת 7 שבועות, תינוקת מתוקה ומקסימה. נולדה בניתוח קיסרי יזום בשבוע 39 עקב סכרת הריון והערכת משקל גבוה (נולדה 3.9 ק"ג) אוכלת תמ"ל ועולה יפה במשקל.
מטריד אותי שהיא יוצרת קשר עין חלקי בלבד. לא יוצרת שום קשר עין מיוזמתה, במיוחד לא איתי. אם אני מאלצת אותה לקשר עין ושרה לה היא לפעמים שומרת עליו יפה לכמה שניות ולפעמים לא.. היא מחייכת אבל לא חיוך ספונטני- אני צריכה לגרות אותה לחיוך ע"י מגע בירכיים, בידיים או בפה שלה. לפעמים היא בוהה בנקודה באוויר ומחייכת חיוך ספונטני.
רופאת ילדים אמרה שהיא יוצרת קשר עין חלקי ומנתקת אותו מהר וזימנה אותי לבדיקה בעוד שבועיים.
מיותר לציין שהנושא ממש מדאיג אותי. אני ממש אובססיבית לגבי זה ולא יודעת מה לעשות וכמה להתעקש עם הילדה.. אני מסובבת לה את הפנים אליי כל הזמן ויש תחושה שזה כבר מציק לה.
כמו כן כשהיא עייפה למשל היא מתבכיינת על הידיים ודווקא במיטה שלה היא נרגעת- עד לא מזמן בירכתי על זה ועכשיו זה סממן שמטריד אותי.. אולי נרתעת ממגע??
מתי להתחיל להילחץ, מה הסבירות שזה באמת מראה על בעייה ולא על בשלות והתפתחות מאוחרת, אני ממש ממש מוטרדת ומרגישה שכבר הפסקתי להינות ואני רק מחפשת תשובה לנושא הזה..
תודה על ההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 7 שבועות קשר עין - תגובה
דבי גרוס דולב06/04/2013הי ריקה
אני מבינה את המצוקה שלך אבל חושבת גם שצריך לחכות עוד קצת לפני שבודקים את זה. תינוקות רבים מתחילים לפתח קשר עין בשלב מאוחר קצת יותר ולפעמים הדבר מבשיל אפילו לקראת גיל 3 חודשים. כדאי להמשיך וליצור תקשורת ע"י דיבור קרוב, שירים, דקלומים והשמעת קולות. יחד עם זאת אין צורך להעמיס על התינוקת ועל עצמך.
באופן מפתיע ישנם גם תינוקות, אמנם לא רבים, שאוהבים להירדם במיטה ולא על הידיים, אני מניחה שאם הייתה בעיה עם מגע הדבר היה בא לידי ביטוי גם במצבים אחרים.
הצעתי היא לנסות ולגייס הרבה סבלנות ואופטימיות כי רוב הסיכויים שקשר העין יתפתח בקרוב. מצטערת שאינני יכולה לעזור יותר ומאחלת בהצלחה רבה בהמשך הדרך.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלפו שבועיים...
ריקי17/04/2013דבי שלום.
חלפו שבועיים והיום הגעתי שוב לרופאה. היא הסכימה איתי שיש שיפור והילדה החלה לחייך, אבל היא אמרה לי שעדיין אין קשר עין מלא.
כשהילדה עליי היא באמת מסתכלת לצד ולא מסתכלת עליי בכלל וקשה מאוד עד בלתי אפשרי לגרום לה להביט בי- בעיקר כשהיא אוכלת. היא בעיקר מסתכלת לצד או מהופנטת לאור..
יחד עם זאת אם אני מחתלת אותה למשל או משכיבה אותה עם הפנים אליי ואני מולה ומגרה אותה לקשר עין היא יכולה להחזיק בו יפה ואנחנו משחקות כמה דקות ממש עם קשר עין כאשר אני שרה לה ומדברת איתה. הרבה פעמים היא גם "מדברת" איתי וממש מגיבה אליי, גם בחיוך.
אני מודעת לכך כמובן שאין יכולת לאבחן דרך מחשב ושאף אחד לא נביא.. אבל הרופאה היום ממש הדאיגה אותי ואמרה לי שזה כבר מצריך מעקב של נוירולוג ילדים..
רציתי לשאול- אם הילדה שלי כאמור כן מחייכת ויוצרת קשר עין בגיל 8 שבועות, גם אם בקמצנות, האם יש מקום לדאגה רבה כל כך??? לא יכול להיות שזה עניין של התפתחות מאוחרת? לא כולם מתפתחים לפי הספר, לא?
יש לציין שהרופאה אומנם הייתה מאוד סבלנית אך היא ראתה את הילדה לכמה דקות והיינו צריכות להעיר אותה משינה- כלומר לא ממש תנאים אופטימליים לבדיקה.
אשמח להתייחסות.
תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלפו שבועיים... - תגובה
דבי גרוס דולב17/04/2013הי ריקה
לצערי אני לא יכולה לתת מענה חד משמעי וברור.
כן, ישנם תינוקות שמתפתחים לאט יותר אבל יש גם סטנדרטים. אין לאף אחד יכול לדעת מה יהיה ומה המקרה של ביתך.
ברוב המקרים שעליהם אני שמעתי, עד שהגיע התור לנוירולוג, הכל הסתדר.. אני מקווה שזה גם יהיה המקרה של ביתך.
לצערי לא אוכל לתת התיחסות מעמיקה יותר ומדויקת יותר.
מאחלת בהצלחה ושהל יסתדר על הצד הטוב ביותר, אשמח להתעדכן.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)