בת 7 שבועות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 7 שבועות
    אינה
    17/03/2008

יש לי מס' שאלות-סליחה על האורך:
    1. הילדה נמצאת על הבטן מס' שעות ביום, מתוכם ישנה רוב הזמן. לא מצליחה לגרום לה להרים את הראש ולהתמך בידיים. מה עושים?

2. שינת הילדה לא מסודרת לחלוטין! כשהיתה בת שבוע התרגלה ללכת לישון בסביבות 23:00 לאחר שאכלה היטב, ולהתעורר בסביבות 06:00. משהו השתבש במשך השבועות שכן היום שלה לא מסודר.

היא קמה בין השעות 4 ל 6 בבוקר, אוכלת מבקבוק במשך כחצי שעה, לעיתים נרדמת לשעה שעתיים ולעיתים מתעוררת אחרי כ 20 דקות. החל מרגע זה היא ערה, האוכל שלה לא מסודר, היא עייפה (אני רואה את זה עפ"י גירוד העיניים) אבל לא נרדמת. בשלבים שהיא ממש לא רגועה אני מקלחת אותה, ומנסה להרדים אותה.

על הגב היא נרדמת (אם בכלל) לעשר 20 דקות ומתעוררת, על הבטן היא מתעצבנת ובוכה...
    אני מנסה לשחק איתה, לשיר לה, לשים אותה על הטרמפולינה/אוניברסיטה-אבל היא לא ממש בענין.
    היא נרדמת אחרי מאבק בשעות אחה"צ, ישנה סביב 3-4 שעות, ושוב ערנית, ונרדמת שוב לאחר שהיא כבר ממש לא רגועה סביב 21:00-00:00, מתעוררת מתישהו באמצע הלילה, אוכלת וחוזרת לישון, הכל תלוי מתי היא נרדמה. גם השינה לא רגועה בחלק מהלילה-היא מתכווצת (לא גזים), נוגעת בחוסר שקט בפנים, משמיעה קולות (לא בכי), ונרגעת לדקה שתיים, ושוב.. ככה כשעה בכל לילה!
    אני משתדלת לא לגעת בה כי היא ישנה, ולפעמים מלטפת אותה שתרגע.

טקס של לפני השינה אני לא מצליחה לעשות לה, להרדם לבד היא לא מצליחה גם אם אני לידה, שרה לה, מלטפת וכד'.
    רק על הידיים-במהרה או על המיטה שלנו-גם אחרי מאבק.
    זה נהיה כבר ממש מלחמה ושלום בבית, מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 7 שבועות

הוספת תגובה

• בת 7 שבועות

שירי קאשי
    18/03/2008

הי,
    בתך עדיין צעירה אבל את יכולה להתחיל לעודד את הרמת הראש על ידי התרגילים הבאים. עשי אותם בעדינות בהתחשב בגילה הצעיר:
    1. בשכיבה על הבטן לעבור בצידי חוליות מהגולגולת ועד לאמצע עמוד השדרה לאט לאט (חוליה חוליה) ובמגע ברור. זה אמור לעורר את האזור ולעודד את הרמת הראש.
    2. על כדור פיזיו - בשכיבה על הבטן (כשאת אוחזת ברגליה) להטות את הכדור מעט קדימה. גם כאן התגובה אמורה להיות הרמת הראש לשם שמירה על איזון.

לגבי השינה - בתך עדיין מאוד קטנה ולרוב התינוקות בגילה עדיין אין סדר יום קבוע. בכדי לעזור לה לישון שינה עמוקה יותר צריך לעזור לה להרפות את גופה ולהגיע לנינוחות (דבר שקשה לרוב התינוקות להגיע אליו בכוחות עצמם):
    1. בתוך פוף גדול (כזה עם הבד הנמתח) להשקיע אותה כך שתהיה מעורסלת. אם אתם שניים בבית אז כל אחד מחזיק בשתי פינות ומנדנדים מצד לצד, קצת מעלה ומטה. עם מעט יותר מאמץ ניתן גם לעשות לבד על ידי הרמת הפוף מלמטה כך שנשען על שתי הידיים. אם את לבד ניתן גם להניע את הפוף על הרצפה קדימה ואחורה במעין תנועות חתירה. התנועה של הפוף עוברת לאורך כל עמוד השדרה ועד לראש, מרגיעה מאוד ומרפה מאוד. בסדנאות של תינוקות רבות משתתפים 90% מהתינוקות נרדמים בתהליך הזה.
    בתוך הפוף התינוק נמצא מעורסל, עם תמיכה מלאה בגופו (מה שאין על הידיים). כל זה בשילוב עם תנועה מאפשר את אותה רגיעה מוחלטת והרפיית כל השרירים.
    2. אפשר להגיע לרגיעה גם מתוך ערור המערכת. שימי מוסיקה קצבית וריקדי איתה בבית. תוך כדי תבצעי העברה שלה מתנוחה לתנוחה בידיים שלך. כל פעילות שמעוררת את מערכת שיווי המשקל מעייפת מאוד ועוזרת לשינה עמוקה יותר.
    3. אם יש בבית כדור פיזיו גדול - לשבת עליו עם התינוקת בידיים בערסול ולקפוץ מעלה מטה בעדינות. ככל שהתינוקת פחות רגועה להגביר את קצב ועצמת התנועה וככל שהוא נרגעת להוריד עוצמות. לאחר שאת מרגישה שהשינה כבר עמוקה להעביר למיטה בתנועה בטוחה ומהירה ולא איטית ומהססת. במיטה אם היא על הבטן לטפוח על הישבן לכיוון הראש כך שתהיה תנועה לאורך כל עמוד השדרה. אם על הגב להמשיך בשפשופים של בית החזה.
    4. עיסוי במגע עמוק לפני השינה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! ושאלה לגבי הפוף

אינה
    18/03/2008

יש לי כזה בבית והוא אכן רך ונעים. האם שכיבה ממושכת עליו (לאו דווקא לפני השינה) מומלצת במקום שכיבה על הגב? האם זה לא מזיק לעמוד השדרה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי הפוף

שירי קאשי
    19/03/2008

הי,
    היתרון שבפוף הוא שניתן לערסל בו את התינוק על ידי השקעת אזור בית החזה בתוך הפוף. השכיבה בתנוחת ערסול מומלצת כיוון שבניגוד לשכיבה על הגב על משטח ישר, בערסול הגב מתעגל, שרירי הגב מתארכים, בית החזה שוקע, ידיים מתקרבות לקו האמצע ויש תמיכה מלאה בכל הגוף המאפשרת נינוחות מלאה. התינור נולד עם כפיפה פיזיולוגית, כלומר עמוד השדרה מעט מעוגל וזה במטרה לשמור אותו מעט סגור לפחות לשלושת החודשים הראשונים על מנת להגן עליו מעודף גירויים והצפה חושית. כשהתינוק שוכב על הבטן הוא מכופף רגליים ומרים טוסיק ולמעשה מערסל את עצמו. לעומת זאת בשכיבה על הגב הגוף נפתח באופן לא טבעי, נוצרת הזדקפות יתר בגב וכל זה מביא לחוסר נינוחות ולהתפתחות מתחים מיותרים בגוף. כל עוד התינוק לא יכול לצאת לבד מהפוף אז הוא גם יכול לישון שם במהלך היום (תחת השגחה) ולהנות מנינוחות מלאה וכן לרכוש מרכיבים מוטורים שהוא צריך להמשך (יכולת כפיפה, ידיים לקו האמצע..)

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, על התשובה ובכלל על

אינה
    19/03/2008

היכולת להעזר בכם. יישר כח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו