כמה שאלות.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות.
    נ.
    29/05/2013

שלום..
    בתי בת שנה וכמעט 9 חודשים. זו בתי הראשונה ומאז הלידה אני איתה בבית. בגיל שנתיים היא תכנס לגן.
    כמעט מדי יום אנחנו יוצאות לגן השעשועים.. הילדים שפוגשים שם הם לא קבועים ובגילאים שונים ומגוונים אבל יש ילדים גם בגיל שלה והיא לא ממש משחקת איתם..
    למעשה היא מתנהגת קצת מוזר ולא 'מתבייתת' על שום דבר חוץ מהנדנדה.. בהתחלה היא רק על הנדנדה, כשמבקשת סוף סוף לרדת ממנה (בעידודי כמובן 'נועה בואי ניקח דלי וכף, נועה בואי נשחק בכדור') היא רצה אחרי ציפורים או כלבים שהיא רואה שם - היא באופן כללי מאוד מתלהבת מחיות ויש לנו כלבה בבית (אמנם לא ידידותית כ"כ)
    היא כמעט ולא מתגלשת על מגלשה, אולי רק פעם או פעמיים וממציאה כל מיני משחקים עם הכדור (למשל להביא את הכדור לקרוסלה ולהפיל אותו משם או להביא את הכדור למגלשה ולהפיל אותו משם ואז היא מצפה שאני אתפוס ואחזיר לה)..
    לפעמים נראה שהיא לא מוצאת מה לעשות / לא מוצאת את עצמה שם ואני תוהה האם יש לי מה לדאוג שהיא לא כ"כ יוצרת קשר עם ילדים..

עם מבוגרים לעומת זאת היא יוצרת קשר, במיוחד עם נשים או בנות שמראות כלפיה חיבה, היא מיד נקשרת ולא רוצה לזוז מהן.. אפילו קרה מקרה שהיינו לבד בפארק ועברה משהי באופן אקראי, היא רדפה אחריה וביקשה לידיים...או אם יש בנות בגילאי 6-7 שמתחבבות עליה היא מבקשת לידיים ו'נדבקת' אליהן. (היא באמת מאוד מתוקה ואנשים שמים לב אליה כל הזמן ואף עוצרים אותי ברחוב להגיד שהיא מתוקה/יפה) האם ההתנהגות הזו שלה תקינה? אפילו חמותי שהיתה איתה פעם אחת בפארק אמרה שהיא ביקשה לידיים של אישה שישבה על הספסל..

שאלה אחרונה, אנחנו בית דו לשוני. אני מדברת איתה ברוסית בעוד שבעלי ואני מדברים בינינו בעיקר עברית מעט מעורבת עם רוסית. בטיפת חלב אמרו לי שאמור להיות לה אוצר של כ-10-20 מילים ועדיין אין לה. יש לה אולי 7 מילים קבועות ולא יותר. עם זאת, אני מבינה אותה נפלא והיא יודעת להראות כשהיא רוצה משהו..(לדוגמא אם צעצוע נפל מתחת לספה היא לוקחת אותי ביד ומראה לי על מנת שאוציא לה אותו)

באופן כללי היא ילדה סקרנית ואוהבת לשחק, אוהבת לדפדף בספרים, מאוד מאוד אוהבת ומתלהבת מחיות וקולות של חיות, אוהבת שירים ....
    קצת מדאיג אותי שבסביבת ילדים היא לא מוצאת את עצמה, מה יהיה בעוד שלושה חודשים בגן? האם זה בכלל תקין?

אשמח לדעתכן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות.

הוספת תגובה

• כמה שאלות. - תגובה

דבי גרוס דולב
    29/05/2013

הי נ
    פורום זה עוסק בהתפתחות מוטורית בעיקר, שאלתך שייכת יותר לתחום ההתנהגותי ולכן כדאי לנסות להתיעץ בפורום פסיכולוגיה התפתחותית. לגבי השפה, כדאי לפנות לפורום של קלינאית תקשורת.

בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו