מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה דחופה!מאמאמייה26/07/2013
שלום רב,
שלשום אירע מקרה בו בני בן השנתיים אכל גלידה והכפית נשברה בפיו והוא המשיך ללעוס ובלע אותה. ברגע שהבחנתי בכך, נכנסתי לפאניקה וממש הייתי בלחץ וצעקתי אליו- מה עשית? האם בלעת? וכו' כדי להבין את השתלשלות הדברים. לאחר מספר דקות התאפסתי על עצמי והפסקתי לצעוק והרגעתי אותו אך, בזמן הצעקות האלה בני נלחץ ובכה ואמר לי להירגע ולהפסיק לצעוק ואני אכולת ייסורים מאז שמא פגעתי בו ואולי זה ייפגע בו בעתיד.
חשוב לי לציין כי התייעצנו עם רופא לבדיקה גופנית ותודה לאל הכול תקין וחתיכות של הכפית גם יצאו אבל יותר מטריד אותי הנזק הנפשי והרגשי.
האם זה נכון שחוויה טראומטית כזו- שצעקתי אליו ועליו, עלולה לגרום לגמגום?
האם גרמתי לו לפחד מהתגובות שלנו- היום בעלי הגיב בצורה מסוימת פליאה על משו שעשה והוא יודע שאנחנו לא מרשים לחייג סתם לאנשים ובני נכנס ללחץ ובכה שוב והרגעתי אותו.
מה הנזקים של ההתנהגות שלי... אף פעם לא הגבתי כך אבל זה האוצר שלי ופחדתי עליו כל כך שהשתלטה עליי היסטריה ופאניקה.
אודה לך על תשובתך המהירה!
שבת נפלאה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה! - תגובה
דבי גרוס דולב26/07/2013הי מאמאמייה
פורום זה עוסק בהתפתחות מוטורית בלבד ולכן א אוכל לתת מענה לשאלתך לצערי.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה דחופה!
מאמאמייה26/07/2013שלום ותודה על המענה המהיר!
בנוגע להתפתחות המוטורית- האם תיתכן פגיעה בתחום הדיבור והשפה או חלילה גמגום כתוצאה מהחוויה המפחידה והטראומטית הזו (שאני בלחץ וצועקת אליו/עליו ובכלל בליעת חלקים מהכפית גלידה).
בנוסף, למי כאדי שאפנה גם שאלות אלה, האם יש לך המלצה...
ושוב,
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה דחופה! - תגובה
דבי גרוס דולב27/07/2013הי מאמאמייה
לא נראה לי שיש קשר בין התפתחות מוטורית למה שסיפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)








.jpg)
