מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחות איטית...ריקה31/07/2013
שלום רב.
ביתי בת 5 וחצי חודשים. נולדה עם גמישות יתר והיפוטוניה. נמצאים במעקב של פיזיותרפיה.
עדיין לא מתהפכת.
שוכבת המון על הבטן אך מאחר ויוצאות לה שיניים- היא מעונינת רק להניח ראש ולשים דברים בפה. כלומר לא ממש מעניין אותה להרים את הראש ולשחק. כרגע המשחק שלה זה להכניס לפה חפצים..
היא כן מרימה ראש פחות או יותר בסדר- הפיזיותרפיסטית הסבירה שזה מתאים יותר ל4 חודשים אבל לא נחשב ממש לעיכוב..
היא מעבירה משקל על הבטן לשני הצדדים
מנסה לתפוס חפצים מולה
נמצאת הרבה בתנוחת אווירון כזאת- כאילו שוחה באוויר..
לפני שהיא נרדמת- ורק אז- היא מסתובבת מהגב לצד- לא מצליחה לגמרי להתגלגל לבטן. גם אז אני חושבת שהיא נעזרת בסורגים של המיטה ולכן מצליחה להיות על הצד.
חוץ מזה לא מראה שום רצון להתהפך מהבטן לגב או מהגב לבטן
מה עושים??
ביקשתי מהפיזיותרפיסטית שלנו תרגילים אבל היא מתעקשת שעד גיל 7 וחצי חודשים זה תקין לא להתהפך.. בכל מקום אני קוראת שעד חצי שנה כבר כן צריכים להתגלגל והיא כאמור לא מראה אפילו רצון...
אני רוצה לציין שהיא בעקומה התחתונה לגילה גם של כל שאר התחומים- תקשורת, שפה וכו'
וכן שהיא באחוזון גבוה מבחינת משקל ויחס משקל/ גובה
תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות איטית... - תגובה
דבי גרוס דולב01/08/2013הי רוני
מה עושים? מתרגלים, אני כן מאמינה שיש צורך אמיתי בתרגול גם אם התינוק לא הגיעה לגיל 7 חודשים. לפי תפיסתי אין צורך להגיע לגיל בו מתחיל העיכוב באופן רשמי אלא להקדים ולטפל בשורש הבעיה- ההיפוטוניה וגמישות היתר. טיפול בסימפטום של הבעיה, דהיינו בעובדה שאין התהפכויות, לא יהיה יעיל אם לא תתרגלי עם ביתך תרגילים לחיזוק טונוס השרירים ובעית גמישות היתר.
לכן המלצתי החמה ביותר היא לשקול אבחון נוסף , אחר וללמוד כיצד לעזור לביתך להתחזק, להתהפך ולמנוע קשיי התפתחות עתידיים. אשמח מאוד לעזור ובכל מקרה ככל שהתרגול יתקיים מוקדם יותר כך יהיה קל יותר לתרגל.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)