מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת שבעה חודשים הפסיקה לדברשני15/09/2013
שלום רב.
ביתי בת שבעה חודשים
החלה למלמל לפני כחודש וחצי. עדיין לא חוזרת אחרנו ומחקה אותנו ועדיין לא משמיעה ב,פ,מ אבל היה שיפור משמעותי במלמול שלה
בכללי היא תינוקת נוחה מאוד, אוכלת וישנה יפה
היא היפוטונית, אבל לפי הפזיותרפיסטית שלנו היא על אחוזון 50 בדיוק
לאחרונה נכנסה למסגרת של מעון
מאז המעון אני רואה האצה ניכרת בהתפתחות המוטרית שלה- ממש מנסה לזחול, מרימה עוד יותר את הראש, זזה הרבה יותר..
מצד שני, ביומיים האחרונים אני שמה לב שממש פחתו המלמולים שלה. היא עדיין "מדברת" ומשמיעה קולות, אבל הרבה פחות.
שאלתי את הגננת בגן- היא אומרת שהיא לא משמיעה שם קולות בכלל אבל שרוב הילדים בגילה ככה כי הם עדיין לא הסתגלו לגמרי..
האם לחכות עוד מעט? האם להתחיל בירורים עם הרופא שלה?
יכול להיות שממש רע לה בגן ובגלל זה היא הפסיקה לדבר? יכול להיות שזה בא על חשבון ההתפתחות המוטורית שלה?
מבולבלת...
אשמח לייעוץ. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שבעה חודשים הפסיקה לדבר - תגובה
דבי גרוס דולב15/09/2013הי מאיה
שאלת הרבה שאלות ואני אנסה לענות עליהן.
1. בגיל זה אין מקום לתת את הדעת ולבחון באופן כה מעמיק את נושא הדיבור, בטח שלא בהבדלים בני יומיים. תהליך הבשלת המלמול והדיבור הוא ארוך וממושך וביתך נמצאת רק בתחילתו.
2. היפוטוניה אצל תינוק דורשת התיחסות וחיזוק ואין קשר בינה ובין האחוזון של הגדילה והמשקל. אם לתינוק יש טונוס שרירים נמוך חשוב לחזק אותו ובכך למנוע קשיים התפתחותיים.
3.קשה לי לדעת אם לביתך טוב או רע בגן ואני לא חושבת שאפשר לקשור בין הפסקה בת יומיים במלמולים לבין מצבה בגן. זו רק ההתחלה, נסי לת לזה עוד קצת זמן ובהחלט אין צורך לדאוג או לברר אצל רופא כשאין ממש בעיה רפואית או תופעות יוצאות דופן.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)