קשר עין - תינוקת בת 3 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשר עין - תינוקת בת 3 חודשים
    שרון
    19/09/2013

שלום,
    בתי בת 3 חודשים ובימים האחרונים שמתי לב שהיא לא יוצרת קשר עין אתי. לפני כשבוע היינו בטיפת חלב והיא נבדקה ע"י רופאה התפתחותית, וגם היא לא הצליחה ליצור עמה קשר עין. היא כן יצרה קשר עין עם הרעשנים שהרופאה שיחקה בהם. לא ייחסתי לזה משמעות, וגם הרופאה לא אמרה דבר.
    אבל בהמשך התחלתי להתעמק בנושא ושמתי לב שגם כשאני מדברת איתה ומקרבת את הפנים אליה, עושה העוויות וכו', היא יוצרת איתי קשר עין חטוף אך לא מתמידה.
    יצויין, שאני אם יחידנית וגרה כעת עם הוריי. כששוחחנו על העניין שניהם ניסו לבדוק, והיא יצרה עם שניהם קשר עין ללא בעיה. אמא שלי הציעה שאעשה יותר העוויות, אבל זה נראה לי לא הגיוני - בתור אמא שלה היא אמורה לרצות איתי קשר עין גם אם אני מדברת ומחייכת אליה בלי העוויות מוגזמות, הלא כן?

הילדה בהחלט מגיבה אלי, לקול שלי, צוחקת איתי ומחייכת. בערב אני מקריאה לה סיפור קצר ושרה לה שיר והיא ללא ספק מגיבה ומחייכת. אבל קשר העין איתי תמיד חטוף, ולרוב היא מסתכלת למעלה או לצדדים.
    אני חייבת להגיד שכל העניין עשה לי ממש רע, והכניס אותי למצוקה מסוימת. היתכן שהתינוקת שלי מעדיפה את הסבא והסבתא על פני? חשוב לי לציין שאני המטפלת העיקרית שלה, אני מניקה באופן מלא ונעזרת בהוריי רק במהלך היום.
    אודה מאד על התייחסות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קשר עין - תינוקת בת 3 חודשים - תגובה

דבי גרוס דולב
    19/09/2013

הי שרון
    קשר העין של התינוק יכול להבשיל עד גיל 4 חודשים ולכן יש לתת לביתך זמן ומקום לממש זאת. בנוסף את מציינת שכן קיים סוג של קשר עין ונשמע שמדובר בהתחלה של תהליך נורמלי. אני לא חושבת שתינוקת בגיל זה יכולה להעדיף סבא וסבתא על פני אמא, יתכן וקולם של הורייך כרגע מושך את תשומת ליבה של ביתך מאשר קולך אבל אין הדבר מעיד על העדפה.
    לא נשמע לי שיש מקום לדאגה לגבי הדברים שציינת בהודעתך והמלצתי היא להרגע, לחכות עוד כמה שבועות ליצירת קשר עין ולדעת בוודאות שתמיד תהיה לביתך ולכל תינוק העדפה להוריו(-:

בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו