התחלנו ללכת לבד - מה עושים בחוץ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התחלנו ללכת לבד - מה עושים בחוץ?
    אדווה
    19/11/2013

שלום רב.
    הגוזל בשעה טובה אזר אומץ ועשה את צעדיו לבד. משהו כמו 10-11 צעדים לכל היותר.
    יש לי 2 שאלות:
    נראה שעדיין לרוב הוא מעדיף לזחול כי בטח הוא מרגיש יותר בטוח כך. וכשהוא כן הולך מבקש שאתן לו יד (אחת) ואז הוא הולך יציב מאוד ונהדר. פחות מוטיבציה ללכת לבד בלי תמיכה בכלל.
    1 - איך אני מעודדת אותו ללכת ללא עזרה כמה שיותר ? הוא ממש מתלהב ממשחקי "בוא לאבא בוא לאמא" אבל זה קורה בדרך כלל בסוף היום. גם בגן הגננות מדווחות שהוא נעמד בכוחות עצמו ללא תמיכה כלל ועושה כמה צעדים. אך אני לא יודעת "כמה" זה.

2 - עכשיו קר ורטוב בחוץ והוא מבקש ללכת בחוץ. אני יודעת שלא רצים ישר לקנות נעליים אם הוא רק התחיל ללכת אלא עדיף כמה שיותר לתת לרגל להיות חופשיה (אגב ההמלצה תקפה גם למבוגרים במיוחד למי שעוסק למשל בריצה). אבל מצד שני אני לא יכולה לתת לו להסתובב בחוץ עם גרביים. יש פתרון ביניים? המלצה אולי לאיזו גרב עם סוליה ? יש כזה דבר?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התחלנו ללכת לבד - מה עושים בחוץ? - תגובה

דבי גרוס דולב
    20/11/2013

הי אדווה
    אין צורך לעודד ילד ללכת לבד, כמה שיותר. בנך כבר עשה את הצעד הדרמטי והתחיל לעשות את צעדיו הראשונים העצאיים ולכן אין צורך להאיץ או לתרגל באופ מיוחד אלא לתת לו את הזמן שנדרש לו על מנת לבסס את ההליכה שלו.
    כשאתם נותנים לו יד להולכה רצוי שזה יהיה בגובה המותן שלו על מנת לעודד מציאת שיווי משקל עצמאית ושלא יאמץ השענות קדימה.
    ובנושא הנעליים- אכן חשובה ההליכה היחפה ועל מנת להגן על כף הרגל מחוץ לבית כדאי לרכוש את הנעליים בעלות סוליית העור הרכה.

בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נעליים בעלות סוליה רכה

עדי
    21/11/2013

האם הכוונה לנעלי צעד ראשון?
    אני מכירה סוג נעל שמשלבת לטענת היצרן גם טרום הליכה וגם צעד ראשון עם סוליה גמישה מאוד ורכה (ראיתי את הנעל).
    האם לזה התכוונת?
    תודה על התשובה וההכוונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נעליים בעלות סוליה רכה - תגובה

דבי גרוס דולב
    21/11/2013

לא, התכוונתי לנעליים שהסוליה שלהן היא ממש מעור ולא נעלי צעד ראשון, אני לא חושבת שיש בהן צורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו