בן 10.5 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 10.5 חודשים
    מירב
    25/11/2013

שלום, בני בן 10.5 חודשים זוחל על 6 מגיל 8 חודשים ומתרומם רק על הברכיים, לא עומד על כפות הרגליים, מפחד! (כשאני מנסה להחזיק אותו הוא פשוט מקפל את הרגליים ולא מוכן להניח אותם על הרצפה). בנוסף הוא גם לא יושב לבד. כשאני מושיבה אותו על הספה, כסא אוכל או על הברכיים שלי אין לו בעיה אך כשהוא יושב ללא משענת בגב הוא בוכה ולא יציב. בנוסף, מאוד קשה לו לאכול מזון במרקם גס יותר. פירות וירקות טחונים אין לו בעיה (אוכל כמות יפה) אך כשאני מנסה למעוך לו עם מזלג את הפירות/ירקות קשה לו לבלוע, לעיתים אף נתקע לו והוא מקיא.
    מה אני יכולה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 10.5 חודשים

הוספת תגובה

• בן 10.5 חודשים - תגובה

נירה מירון
    26/11/2013

שלום מרב
    ההתפתחות המוטורית של התינוק היא כמו בניין. ללא יסודות איתנים אי אפשר לבנות את הקומה הראשונה וללא הקומה הראשונה לא תהיה קומה שנייה.
    הרצף הנכון של ההתפתחות הוא: זחילה על שש> התיישבות עצמאית> עמידה.
    היכולת להיעמד עצמאית תלויה במערכת שיווי משקל מפותחת דיה, ועבודה נכונה של השלד והשרירים.
    קשה לדעת באמצעות האינטרנט מדוע בנך אינו יושב וכדאי לפנות לאבחון מסודר אצל מדריכה להתפתחות תינוקות או פיזיוטרפיסט.
    לעיניין המזון המוצק: היכולת לעכל מזון מוצק תלויה ביכולת לשבת באופן יציב. הייתי מחכה עם המזון המוצק עד להשגת ישיבה יציבה.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו