תינוק בן 5.5 חוד' לא מתהפך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן 5.5 חוד' לא מתהפך
    מירית
    28/11/2013

בני בן 5.5 חודשים ועדיין לא מתהפך...אני עובדת איתו על תרגילים מעודדי התהפכות שראיתי באינטרנט אך בינתיים ללא הועיל...האם יש מקום לדאגה? האם כדאי לפנות לאחות טיפת חלב או לתת לזמן לעשות את שלו?
    מספר פרטים במידה וצריך: בני נולד בשבוע 39 בניתוח קיסרי מתוכנן במשקל 3 קג, היה עיכוב קטן עם הרמת הראש, אולי מפני שבהתחלה לא השכבתי אותו מספיק על הבטן, אך מזה כחודשיים בערך שהוא מרים את הראש יפה וביציבות...
    יש לי שאלה נוספת: בני מאוד רגיש לרעש ונבהל מאוד בקלות. למשל אם אחיו הגדול מרים את קולו או משחק עם משחק מרעיש, או למשל גם כשהכלב נובח הוא מתחיל לבכות וצורח...הוא מתעורר כמעט מכל רעש הכי קטן כמו שיעול של מישהו לידו..בעוד כשבוע הוא נכנס לגן ואני דואגת להסתגלות שלו עם רעש...ראוי לציין שנכון שרוב הזמן כאשר אני איתו לבד בבית די שקט אך אני גם שמה לו מוזיקה, לא תמיד שקטה ושל תינוקות והוא נרגע מזה...מה כדאי לעשות בנושא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 5.5 חוד' לא מתהפך

הוספת תגובה

• תינוק בן 5.5 חוד' לא מתהפך - תגובה

דבי גרוס דולב
    28/11/2013

הי מירית
    התהפכויות אמורות להתחיל עד גיל 6 חודשים או לפחות סימנים מתקדמים לזה כגון הבאת הגוף הצידה או העברת משקל על הבטן לצורך נסיון התהפכות לגב. אם עד גיל חצי שנה אין התהפכות ואין סימן כדאי לבדוק אם יש קושי ואיך לתרגל מול הקושי. לעיתים קיים שיבוש תנועתי קטן אשר תרגול קצר עוזר להתגבר עליו ולפעמים מגבלה תנועתית. הצורך לאבחן קיים בשל החשש שאי טיפול יגרור קשיים גם בעתיד. אין מקום לדאגה אבל אולי יהיה מקום לתרגול.
    בנושא הרגישות לרעש- בגיל זה אין הרבה שניתן לעשות חוץ מחשיפה הדרגתית לוקצובה לסוגי רעשים שונים ואני מאמינה שהגן יעשה את העבודה הזאת.. בד"כ רגישות זו פוחתת עם התבגרות התינוק.

בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו