בת 9.5 חודשים שלא זוחלת על 6 ו..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 9.5 חודשים שלא זוחלת על 6 ו..
    שרית אסיאג
    02/12/2013

שלום,
    הבת שלי בת 9.5 חודשים , היא זוחלת על הגחון כבר מגיל 5 חודשים,
    היא לא זוחלת על 6 ולא מתיישבת לבד.
    לפני כחודש היא התחילה להיעמד לבד,היא מעלה את עצמה על הספה , במיטה
    בכל מקום שהיא יכולה למשוך את עצמה ולהיעמד, זה מה שהיא עושה וזאת כמובן ממצב של גחון.
    אני מנסה לעבוד איתה על מצב של 6 (ע"י תרגילים שראיתי ביוטיוב של "צעד ראשון") אך היא לא מרוצה מהעניין וישר בוכה וחוזרת למצב של גחון ובורחת ממני..
    לגבי ישיבה אני שמה אותה בבריכת כדורים שקניתי לה היא נעמדת על הברכיים כשהיא עם הפנים אלינו (מחוץ לבריכה) וכשהיא רוצה עוד כדור היא יורדת יפה לישיבה ( ע"י הצלבה) ,
    אך מחוץ לבריכה היא לא יודעת להתיישב לבד, כי היא לא נמצאת על 6 , וכי היא רוצה רק לעמוד.
    ניסיתי לפנות לסדנת התפתחות, אך הם אמרו לי שפספסתי את המועד , שהייתי
    צריכה להכניס אותה בגיל 6 חודשים,
    בטיפת חלב אמרו שהיא כבר לא תזחל על 6 ( האמת שגם חמותי אמרה שבעלי ישר נעמד, הוא לא זחל על 6).
    מה אני צריכה לעשות? האם זה בעיה שהיא עדיין לא יושבת או זוחלת על 6 ?
    מה השלב הבא?? האם אני עושה איזושהי טעות??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בת 9.5 חודשים שלא זוחלת על 6 ו.. - תגובה

דבי גרוס דולב
    02/12/2013

הי שרית
    את אינך עושה אף טעות מכיוון שאינך אשת מקצוע ואת לא יודעת לזהות מה הקושי של ביתך. כשלתינוק יש עיכוב בעמידת 6 ובהתישבות ויחד עם זאת הוא קופץ קדימה לשלב העמידה, הרי שקיים קושי שמונע ממנו להתקדם על 6 ולהתישב. סירובה של ביתך לעמוד על 6 כשאת מתרגלת איתה יאנו נובע מחוסר רצון אלא מחוסר יכולת.
    אני לא מסכימה עם אחיות טיפת חלב שטוענות שהתינוקת כבר לא תזחל על 6 אלא טוענת שיש לעשות את כל שניתן על מנת שכן תזחל. זחילת 6 מהווה שלב התפתחותי חשוב ביותר שמשפיע גם על המשך ההתפתחות וכמעט תמיד יש מה לעשות על מנת לממש אותו.
    סדנא להתפתחות תינוקות איננה הכתובת הנכונה אלא אבחון פרטי בו תבינו מה מקור השיבוש ואיך לתרגל נכון בבית, אשמח לעזור ביעוץ

בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו