שינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינה
    טל
    06/12/2013

היי בנות יקרות,
    בני הקטן בן 3 חודשים, היה רגיל לישון רק על בטנו עד ששבוע שעבר שיניתי את זה ומאז הוא ישן רק על גבו. המעבר מהבטן לגב היה חלק מהיר וללא תנגדויות מיוחדות, לשמחתי.
    מאז אני שמה לב כי הוא ישן פחות טוב. על הבטן הוא היה ישן שעות על שעות, שינה טובה. על הגב הוא מתעורר מהר יותר ושנתו קלה יותר.
    אני חוששת שהוא לא ישן מספיק, או לחילופין שייגרם לו נזק כי אינו ישן בצורה מלאה ומספקת.
    בלילה הוא דווקא ישן בסדר גמור.
    יש צדק בדבריי או שאני חוששת לחינם?
    תודה, שבת שלום :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינה

הוספת תגובה

• שינה - תגובה

נירה מירון
    08/12/2013

הי תותי

אכן השינה על הבטן עמוקה הרבה יותר מאשר על הגב וזאת משום שעל הבטן קל יותר לסנן גירויים חיצוניים.
    על מנת לשפר את השינה על הגב אפשר להקטין את תחום השינה בעזרת נחשוש, ולייצר , גם ביום תנאים לשינה, להוריד את כמות האור והגירויים הקוליים. הרעיון הוא לא לייצר תנאי מעבדה לשינה אבל גם לא להפריע לשינה .
    בכל מקרה הנחיות משרד הבריאות ממליצות על שינה על הגב בשנה הראשונה אך סביב גיל ארבעה , חמישה חודשים , ילדך ילמד להתהפך ויישן איך שנוח לו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו