תינוק בן 10 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן 10 חודשים
    רינה
    17/04/2014

בני בן עשרה חודשים ואני קצת מודאגת מההתפתחות שלו.

הוא זוחל גחון מגיל שבעה חודשים, מתרומם לפעמים על שש ומתנדנד אך לא מתקדם. הוא עומד אך עדיין לא יציב ונופל המון, עושה גם צעד או שניים תוך כדי שמחזיק. יודע איפה אור, אבא, אמא סבא סבתא ועוד הרבה חפצים אך לא אומר את שמם. יודע כבר הרבה זמן מילה אחת- הם הם (מתייחס לאוכל).

הוא לא יושב עדיין וכשאני מושיבה אותו הוא לא יציב, נופל לצדדים או קדימה ולא מחזיק את הגב שלו. הוא לא מוחא כפיים ולא עושה ביי ביי למרות שאני מנסה ללמד אותו הרבה. הוא לא משחיל טבעות על מוט וגם כשאני מנסה להראות לו הוא מייד מנסה להוציא את הטבעות שאני מכניסה ולא מנסה להחזיר.

כשאני מבקשת ממנו לתת לי משהו כמו מוצץ או משחק הוא לא נותן, לא נראה לי שהוא מבין למה אני מתכוונת.
    בנוסף הוא לא מחקה אותי כאשר אני מנסה ללמד אותו למחוא כפיים או שרה לו ידיים למעלה וכו', אך כן מחקה כאשר אני אומרת לו די הוא חוזר אחריי, כשאני משתעלת הוא מחקה קול של שיעול, כשאני נושפת אוויר (כמו לכבות נר) הוא נושף גם. אבל תנועות בכלל לא ונראה גם שזה לא מעניין אותו הוא מסתובב ומתעסק עם דברים אחרים
    אני רוצה לציין שהוא איתי בבית מאז שנולד ולא רואה ילדים אחרים בכלל, האם כדאי בגיל כזה להכניס לגן והאם זה קריטי שהוא לא פוגש ילדים עדיין.

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 10 חודשים

הוספת תגובה

• תינוק בן 10 חודשים - תגובה

דבי גרוס דולב
    17/04/2014

הי רינה
    מחוות של חיקוי הן דבר שקורה בהדרגתיות ויכול להבשיל גם עד אחרי גיל שנה, כמו כן התפתחות השפה.
    לעומת זאת, להתפתחות המוטורית ישנם שלבים מובנים שאמורים לקרות על פי שלבים ובזמנים מסוימים. שלב הזחילה על 6 וההתישבות אמורים להתרחש עד גיל 10 חודשים ולפני ההיעמדות וההליכה. כשהזחילה על 6 וההתישבות מתעכבים ומתחילה עמידה לפניהם כנראה שיש לכך סיבה. פעמים רבות מדובר בזקיפה גדולה מדי של הגב שמקשה על התעגלותו לצורך התישבות ואף גורת לנפילה בהושבה וכן מזרזת עמידה.
    ישנם מקרים שצריך התערבות קלה על מנת לגעת בנקודה הבעייתית בהתפתחות ולהקל על התינוק בהתפתחות והתגברות על הבעיה. אשמח לעזור ביעוץ ואבחון נכון.

בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו