מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 9.5 חוד' ועדיין לא יושבתאמא של שירה14/04/2008
ערב טוב
בתי הפעוטה המדהימה חייכנית ומקסימה. אולם היא תהיה בת 10 חודשים בשבוע הבא ולאחרונה אני קצת מודאגת מקצב ההתפתחות שלה.
הקטנה התחילה לזחול גחון לפני שבועיים ונראה כי היא מצליחה לדחוף את עצמה בעיקר עם רגל אחת.
בנוסף, היא אינה מתיישבת לבד ואם אני מושיבה אותה (לשניה אחת בלבד) היא מיד נוטה הצידה ואפילו לא מנסה למנוע את הנפילה ע"י הושטת ידיים.
עד עכשיו ניסיתי שלא להלחיץ את עצמי מאחר ורציתי שלא לשדר לחץ כלפיה ולתת לה להתפתח בקצב שלה, אולם עכשיו כבר אני חוששת שאולי כדאי לבדוק האם יש פה עיכוב משמעותי.
מה דעתך, והאם יש צורך להתחיל לדאוג ?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 9.5 חוד' ועדיין לא יושבת
שירי קאשי15/04/2008הי,
ראשית תמיד רצוי לא לדאוג אבל בהחלט כדאי לפעול על מנת לשפר את המוטוריקה שלה. האופן שבו בתך זוחלת בהחלט מעיד על קושי מוטורי מסויים שכדאי להתייחס אליו. קיימת אצלה חוסר סימטריה אשר מביאה לשימוש בצד אחד בזחילה. חוסר הסימטריה גורמת לצד אחד בגופה להיות פחות תנועתי ולכן פחות ניתן להשתמש בו. חוסר תנועתיות זו גם מקשה על מערכת שיווי המשקל להתפתח בצורה טובה וזה הופך לגורם נוסף בעיכוב המעבר לישיבה (מצריך תנועתיות ושיווי משקל) וכן בישיבה עצמה.
אני מאוד ממליצה לפנות למדריכה על מנת לאבחן ולקבל תרגילים ספציפים וכן לודא שאכן מתקיים תהליך נכון של שיפור המוטוריקה.
בינתיים:
1. כשהיא יושבת עליך, לאחוז בצלעות שלה ולהניע לשני הצדדים. כמו כן להוסיף תנועה של כפיםה וזקיפה.
2. בשכיבה על הצד, להניח יד אחת על הצלעות ושניה על האגן. לקרב ולהרחיק. באופן זה תורמים ליכולת הקיצור וההתארכות של שני הצדדים.
3. להרבות בתנועה במרחש על מנת לפתח שיווי משקל.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקת שלא יושבת
דבי גרוס דולב15/04/2008שלום לך
ישנו סיכוי שבשל הגיל שבו ביתך מתחילה לזחול ואופן הזחילה שלה, קיים אולי קושי מוטורי קטן.
זחילתה אינה סימטרית ועלולה להראות על קושי בשיווי המשקל וקושי בישיבה.
קשה מאוד לאבחן בדיוק דרך התכתבות אבל אני ממליצה לפנות למדריכה להתפתחות תינוקות בעיקר בשביל למנוע שיבושים וקשיים עתידיים בהתפתחות המוטירית שמקורם הובגיל הזה.
בברכה, דבי גרוס דולב
מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט- אבחונים ושיעורים פרטים
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)