מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחות ושינה תינוק בן 4 חודשיםשירן14/10/2014
שלום,
אני אמא לתינוק בן 4 חודשים (ביום שבת הקרוב), נולד בשבוע 36. אני מוטרדת הן מהשינה שלו במהלך היום בעיקר והן מההתפתחות המוטורית שלו יחסית לגילו.
מאוד קשה לו לישון במהלך היום, הימים עוברים בסוג של מלחמה, אם עד עכשיו הייתי עוזרת לו להירדם על הידיים ומניחה על הבטן (על הגב מתעורר כמעט מייד) וישן בין שעה לשעתיים, עכשיו נראה כי מתנגד לכל צורת הרדמה, גם על הידיים, בסוף כשעייף מלבכות הוא נרדם, אני מניחה על הבטן והוא ישן גג 45 דקות. כתוצאה מכך הוא כל היום במעגל של עייפות, לרוב במצב רוח רע, אני לא מצליחה לשחק איתו כראוי (לשים על הבטן, באוניברסיטה, לשיר לו וכו׳) שכן לרוב הוא כמעט מייד מתחיל לבכות. גם אני וגם הוא תשושים. בלילה הסיפור שונה, הוא נרדם עצמאית במיטתו אלרי טקס שינה (בקבוק, אמבטיה, עיסוי ומיטה), בדרך כלל מתעורר לאוכל פעם אחת ויש לילות בהם מתעורר עוד פעמיים בערך סתם כך, מחזירה מוצץ וחוזר לישון. מבחינת ההתפתחות המוטורית הוא עדיין לא מושיט ידיים לצעצועים שלא נדבר על תופס אותם. לרוב הם מעניינים אותו לזמן קצר יחסית אבל זהו, לא יותר מזה. לגבי הרמת ראש בשכיבה על הבטן הוא מרים לכל היותר ל-6 דקות כשבתוכן לעיתים מניח את הראש לשנייה שתיים כדי לנוח. לגבי התהפכות, מהבטן לגב זה יוצא לו לדעתי במקרה ערב איבוד שיווי משקל, יש פעמים בהם מצליח להשלים התהפכות, יש פעמים בהן נשאר עם היד כלואה על הצד ויש פעמים בהן לא מצליח כלל. אני ממש חוששת, האם יש מקום לחששות או שעלי לחכות בסבלנות? מה אני יכולה לעשות על מנת לעזור לו בשינה ובעניין ההתפתחות המוטורית?
תודה וסליחה על ההצפה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות ושינה תינוק בן 4 חודשים - תגובה
נירה מירון16/10/2014שלום שירן וחג שמח. היכולת לישון שינה עמוקה תלויה במספר תנאים. תינוקות רבים נתקלים בקושי בשינה , למעשה כמעט שליש מהתינוקות , מה שיוצר קושי רב גם בזמן הערות אצל ההורים והילד גם יחד. לשיטתי יש לטפל בקשיי שינה בשני מישורים; המישור הפיזיולוגי, אצל הילד והמישור הסביבתי באמצעות הדרכת ההורים. אני מציעה להמשיך בשיחה טלפונית על מנת לרדת לעומקו של העינין. עם כל זה- אין סיבה לדאוג. בכמה מהלכים פשוטים אפשר לפתור את הקושי. חג שמח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)